Кого можуть вибрати головою Львівської ОТГ? З'явилися свіжі рейтинги

4107 0
Боротьба розгорнеться швидше за все між Андрієм Садовим, Русланом Кошулинським та Олегом Синюткою.
фото: ua.igotoworld.com

фото: ua.igotoworld.com

Якби вибори голови Львівської громади відбулися незабаром, то 37,4% опитаних львів'ян, які визначилися з вибором, обрали б чинного мера Андрія Садового, 18,6% проголосували б за Руслана Кошулинського та 15,4% віддали б свій голос за Олега Синютку. Такі результати соціологічного дослідження оприлюднила 21 серпня компанія Соціоінформ на замовлення Львівської мануфактури новин.

Читайте також: Хто на мера Львова. Перший розклад на міського голову

Із числа опитаних, які визначилися з вибором, 9,7% проголосували б за Ігоря Зінкевича, 5,3% за Володимира Гірняка, 4,2% за Ігоря Васюника, 3,2% за Ярослава Рущишина, 2,5% за Назарія Брезіцького та 1,7% за Оксану Юринець.

 

Якщо говорити про підтримку партій на виборах до ради Львівської ОТГ, то бар'єр у 5% долають 7 партій. Більшість опитаних 26,5% проголосували б за Європейську Солідарність, 21,2% за Самопоміч, 8,9% підтримки отримала б нещодавно створена Варта, 8,1% – партія Голос, 7,6% – Свобода, 6,8% –  Громадянська позиція і Батьківщина – 5,1%.

Відсоток рахували від тих, хто вже визначився з вибором і братиме участь у виборах 25 жовтня. За даними соціологічної компанії, 84% опитаних збираються піти на  вибори, 11% не планують і 5% ще вагаються.

Дослідження проводили протягом 7-12 серпня. Опитали методом інтерв’ю face to face 600 осіб, старших за 18 років.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні відбудуться чергові вибори у місцеві ради уже за новим законодавством та на новій територіальній основі. Зокрема, вперше мають обирати депутатів та голів ОТГ та райрад.

Інфографіка Соціоінформу

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!