Коли стане доступною українська вакцина від Covid-19. Пояснення МОЗ

1236 0
У вересні планують заслухати результати наукових досліджень інститутів львівського і київського, які займаються розробкою вакцин.
Фото: freepik

Фото: freepik

Інститути Національної академії наук, зокрема інститут біохімії ім. Палладіна та інституту біології клітини, у вересні мають завершити свої наукові дослідження та презентувати довакцинний штам, який можна використовувати у виробництві вакцин. Про це в інтерв'ю Суспільному повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

«Сьогодні ми рухаємося в трьох напрямках. Перші два – інститути Національної академії наук отримали фінансування з державного фонду наукових досліджень. Вони у вересні мають завершити свої наукові дослідження та презентувати довакцинний штам... Є окремо комерційна організація, яка також розробляє вакцину. Ми як Міністерство охорони здоров’я домовляємося про трансфер технологій до України, які дозволять досить швидко без додаткових клінічних випробувань розпочати виробництво вакцини», – каже він.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати дітей від грипу. Пояснення педіатра

У вересні планують заслухати результати наукових досліджень інститутів львівського і київського, які займаються розробкою вакцин. На питання про те, чи суму у 100-150 мільйонів грн виділили на розробку вакцини, Ляшко відповів, що ні.

«Це для комерційної організації, наразі комерційна організація не представила відповідних розрахунків, були попередні розрахунки – і не довела нашим науковцям, що можна інвестувати в ці розрахунки», – додав він.

Нагадаємо, що львівські науковці виграли ґрант на 10 млн гривень для розробки вакцини від SARS-CoV-2. Про те, чи справді реально створити вітчизняну вакцину від коронавірусу, що для цього потрібно і як виглядає процес роботи над нею, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!