Коли у Львові почнеться опалювальний сезон

8926 1
У міськраді кажуть, що готові до нього в середньому на 87%.
ілюстративне фото: news.tut.by

ілюстративне фото: news.tut.by

Усі роботи із підготовки Львова до опалювального сезону завершаться орієнтовно за два тижні. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів виконувач обов’язків директора департаменту ЖКГ Львівської міськради Олександр Одинець.

Читайте також: Куди скаржитись львів'янам, якщо після дощу «попливли» вулиці

«Зараз ми готові до опалювального сезону в середньому на 87%. Завершуються роботи на ТЕЦ-1 і роботи з перекладки мережі – було близько 3 км. Ще тривають роботи в котельні «Залізничтеплоенерго» на вул. Петлюри, 4а. Там роботи триватимуть і надалі, в опалювальний сезон вони увійдуть і так, бо мають резервні котли. Загалом всі серйозні роботи завершимо протягом двох тижнів», – говорить Олександр Одинець.

За його словами, у Львові є 154 джерела теплогенерації, що перебувають на балансі львівських комунальних теплопостачальних підприємств. Зараз підписуються акти їх готовності до експлуатації, а системи будинків заповнюються водою.

Читайте також: Українці можуть відключитись від центрального опалення. Як це зробити

«В середньому системи заповнені на 54%. Я думаю, що протягом двох тижнів буде 100%. Працює робоча комісія, все за планом і графіком», – каже чиновник.

«Якщо раптом похолодає раніше, можливість подавати теплоносії все одно буде. Але ми моніторимо прогноз погоди – раніше не похолодає», – додає він.

Олександр Одинець зазначає, що бюджетні установи – школи, лікарні тощо – можуть отримати опалення раніше, ніж у місці розпочнеться опалювальний сезон. Для цього керівники закладів мають звернутись до міськради із відповідними заявами.

Читайте також: У Львові подорожчає холодна вода

Нагадаємо, згідно з правилами надання послуг централізованого опалення, рішення про початок опалювального сезону ухвалює місцева влада. Ці ж правила визначають, що опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середньодобова температура повітря становить менше 8 градусів тепла протягом трьох діб поспіль.

Олександра Бодняк


Читайте також:
1 Жовтня, 2019 17:17
666 ... "50%" показати може кожна нормальна людина ... а от показати "87%" , то це вже тільки інвалід конкретний ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!