Коли у Львові почнуть реконструкцію спорткомплексу на Кастелівці. Фото, відео

3761 0
Підрядника знайшли лише у травні цього року.
Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Відкритий громадський спорткомплекс на Кастелівці,8 обіцяють відремонтувати уже два роки. Тендер на виконання робіт відбувся у травні цього року, проте роботи досі не розпочалися.

Читайте також: Реконструкція спорткомплексу на Кастелівці подорожчала майже вдвічі

На спорткомплексі відведене поле для регбі, тут функціонує нещодавно відновлений баскетбольний майданчик, тенісні корти та бігові доріжки.

Батьки дітей, які займаються тут тенісом, наголошують, що для дітей зручнішим та комфортнішим було б якісне ґрунтове покриття замість асфальтованого. Батько Юрій розповідає, що приходить сюди зі сином, відколи закрили на ремонт тенісні корти у Спартаку на вулиці Мельника. Місто певний час покривало оренду кортів на вулиці Янева у «Динамо».

«Для менших дітей краще займатися поблизу дому, було б класно мати громадську спортивну споруду, як-от public tennis courts», – каже Юрій.

Тут, за проєктом, мають облаштувати три сучасні тенісні корти. У занедбаній будівлі поряд – душові та роздягальні. Роботи виконуватиме «Західбудпроєкт» за 48,8 млн грн. Попередня вартість реконструкції становила 27 млн грн.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv директор ЛКП «Спортресурс» Ігор Самотій, роботи затрималися через отримання останнього дозволу. Техніка має заїхати на об’єкт до кінця місяця. Цього року на будівельні роботи виділили 5 млн грн.

«Ми ще очікуємо на погодження від управління охорони історичного середовища, тому що тут планується впорядкування фасадів адміністративної будівлі, а адреса знаходиться у реєстрі пам’яток місцевого значення», – розповів Ігор Самотій.

Роботи із реконструкції спорткомплексу поділили на три частини. Почнуть із дальньої частини стадіону, з тенісних кортів і їх огородження. Наступний етап – атлетична база із поліуретановими доріжками, ямою для стрибків у довжину, трибунами, регбійним полем зі штучною травою. І третім етапом буде реконструкція самої адмінбудівлі. Там облаштують оглядовий майданчик з камерами спостереження.

Роботи сподіваються завершити упродовж 2021-2022 років. Хоча все залежатиме від фінансування, зазначив посадовець.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року у Львові оголосили тендер на реконструкцію спорткомплексу на Кастелівці, 8. Тоді на нього подався лише один учасник, тому проєкт відправили на коригування й збільшили його вартість.

Христина Гоголь

Фото і відео Тараса Бабенчука/Твоє місто

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!