Коли у Львові відкриють міську лабораторію для діагностики Covid-19

2977 0
Місто розпочало тендерні процедури з облаштування міської лабораторії 4-го рівня біобезпеки
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Лабораторію у міській лікарні швидкої допомоги за 7 млн грн планують відкрити до осені. У ній, зокрема, будуть проводити і ПЛР-діагностику коронавірусу.

Читайте також: Як зміниться львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг і all inclusive

«10 червня оголосили торги, на початку липня будуть торги на капремонт, потім – договори на купівлю обладнання. Цю лабораторію не можна поставити будь-де – це лабораторія 4-го рівня складності, тому там має бути інша циркуляція повітря, окремий витік води тощо», – пояснив мер Андрій Садовий.

Додамо, з міського бюджету на ПЛР-лабораторію виділили 7 млн гривень, із яких 3 млн використають на облаштування приміщення, а 4 – на закупівлю відповідного обладнання.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди на Covid-19

Нагадаємо, лабораторні тести на коронавірус у Львові роблять у Лабораторному центрі МОЗ у Львівській області, у лабораторії Інституту епідеміології Львівського національного медичного університету, у лабораторії військового госпіталю, у Центрі легеневого здоров'я та лабораторія Держпродспоживслужби.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!