Відкриття нового паркувального майданчик на вул. Орлика знову перенесли

837 0
З початку року ЛКП «Львівавтодор» облаштував 21 паркувальний майданчик у Львові.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

На вулиці Пилипа Орлика біля лікарні св. Миколая відкриття паркувального майданчика на фінальній стадії завершення. Наразі тривають ремонтні роботи, облаштовують доріжки для маломобільних груп населення, опори з освітлення, проводиться озеленення. Місця для платного паркування планують відкрити у липні. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Для того, щоб не зруйнувати асфальтне покриття потрібно вже фіналізувати роботи з облаштування всієї частини по схилі на вул. Пилипа Орлика, і вже після того ми плануємо в липні завершити весь комплекс робіт», – каже він. 

Читайте також: Біля лікарні «Охматдит» у Львові недостатньо паркомісць. Місто планує облаштувати нові 

Загалом з початку року ЛКП «Львівавтодор» облаштував 21 паркувальний майданчик у Львові, найбільше у Галицькому районі близько – 9. Як зазначив Олег Забарило, майданчики для платного паркування відкривають за ініціативою відповідного департаменту, зокрема міської мобільності і вуличної інфраструктури, або ж за ініціативою суб'єкта господарювання. 

«Спочатку готується перелік документів, потім вноситься відповідна вулиця до переліку майданчиків для паркування, які затвердженні сесією міської ради, вже після того оголошується конкурс, де комісія оцінює звернення претендентів щодо паркувальних майданчиків», – додав він. 

Читайте також: Паркування у Львові. Що змінилось та де найчастіше штрафують

Зазначимо, раніше додаткові паркомісця біля лікарні св. Миколая, що на вул. Пилипа Орлика, 4, які мали зʼявитися ще до кінця 2022 року, планували обладнати до кінця цієї весни. В користуванні лікарні вже є 98 паркомісць, але на прилеглій території з окремим заїздом з вул. Пилипа Орлика мають облаштувати ще 62 додаткових паркомісця.

Нагадаємо, що у Львові водії скаржилися на нестачу місць для паркування біля лікарні святого Миколая. Вони змушені залишати автівки на газонах та велодоріжках, які не призначені для паркування легковиків. Раніше у коментарі Tvoemisto.tv Олег Забарило зазначав, на цій ділянці посилено працюють інспектори з паркування і штрафують водіїв, які паркуються з порушеннями.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!