Біля лікарні «Охматдит» у Львові недостатньо паркомісць. Місто планує облаштувати нові

1195 0
На безкоштовному паркувальному майданчику біля лікарні здебільшого паркуються мешканці мікрорайону.
Фото умовне / Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит»

Фото умовне / Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит»

Поблизу Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» недостатня кількість паркомісць, поблизу є лише одна парковка на 40-50 автівок, вона безкоштовна, тож на ній можуть зупинятися не лише пацієнти, а й мешканці району. Про відсутність паркінгу в лікарні писали, зокрема, у коментарях Tvoemisto.tv читачі. Водночас, як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv директор «Охматдиту» Дмитро Квіт, лікарня розташована у парковій зоні, тому розширення паркінгу неможливе. 

Читайте також: У львівському Охматдиті відкрили реконструйоване приймальне відділення

«На жаль, лікарня розташована у парковій зоні, а тому розширення є неможливим. Паркування безкоштовне для всіх, але якби було платним, то багато проблем відпали б. Оскільки на майданчику є багато автомобілів жителів мікрорайону», – підкреслив він.

У цій зоні проблеми з паркуванням були завжди, каже у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, проте у перспективі цю проблему планують вирішувати платними паркомісцями на прилеглих вулицях.

«Я думаю, що в перспективі там треба облаштовувати на прилеглих вулицях майданчики для платного паркування. Це забезпечить плинність авто. Оскільки за умов хаотичного паркування автомобілі можуть стояти на парковці день, два чи тиждень. У випадку платних паркомісць люди не залишатимуть там свої авто без нагальної потреби. Так звільняться і місця для пацієнтів, яким необхідно припаркуватися»,  – пояснив він.

Водночас, коли саме мають втілювати ці плани, на яких вулицях та якою буде кількість нових паркомісць – ще не відомо. 

Читайте також: Паркувальний майданчик біля лікарні на Орлика пралнують облаштувати до кінця весни

Нагадаємо, що на нестачу паркомісць водії скаржилися також і щодо ділянки біля лікарні святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика. Вони змушені залишати автівки на газонах та велодоріжках, які не призначені для паркування легковиків. Згодом стало відомо, що додаткові паркомісця, які мали там зʼявитися ще до кінця 2022 року, планують обладнати до кінця цієї весни. Наразі там завершують роботи з облаштування доріжки для маломобільних груп населення.  

Також додамо, що у неділю, 30 квітня, у Львові відкрили ще чотири майданчики для платного паркування авто. Адреси можна переглянути тут

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!