Коли Україна цілком позбудеться міліції та матиме нову поліцію

3798 0
Від 7 листопада в Україні не буде старої міліції, її замінить нова поліція. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Чернігові під час презентації набору до нової поліції.
фото: ukrafoto.com; mynizhyn.com; theinsider.ua

фото: ukrafoto.com; mynizhyn.com; theinsider.ua

Арсен Аваков пояснив, що відбудеться не просто переатестація кадрів, а найважливіше – перезавантаження нових смислів. Міністр зауважив, що зараз у містах можна побачити нову патрульну поліцію, але реформувати необхідно і кримінальний блок, створити корпус раптової дії (спецназ), оновити підрозділи дільничних, експертів, слідчих. За його словами, темпи створення поліції є досить високими, але вони мають відповідати фізичним, законодавчим і матеріальним можливостям. Він зазначив, що реформа має підтримку уряду і президента. До кінця року на поліцію планують спрямувати ще близько 140 млн грн (відповідні зміни до держбюджету має внести парламент), – інформує УНІАН.

Читайте також: Нова львівська поліція. Звіт за тиждень роботи

«На кінець року в Україні буде 6-7 тис. поліцейських, а всього працівників близько 152 тис., тобто ви маєте розуміти рівень роботи, який треба проходити», – сказав Аваков. Він також наголосив, що це не створює необхідність позбуватися усіх попередніх працівників, особливо – найкращих. «Ми робимо все правильно, але від вас просимо підтримки реформ», – зауважив міністр. Він наголосив, що всі процеси реформування запускаються цього року, але до кінця року вони не завершаться. Перший заступник міністра Ека Згуладзе уточнила, що також проведуть кадровий аудит співробітників системи МВС. Оцінюватимуться не тільки кваліфікація працівників, але й моральні якості.

Нагадаємо, 23 серпня, у Львові чотири сотні нових поліцейських урочисто склали присягу на вірність народу.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!