Коли в Україні очікувати другої хвилі грипу

4253 0
В Міністерстві охорони здоров'я очікують, що невдовзі в Україні розпочнеться друга хвиля грипу, однак сподіваються, що вона не буде настільки масова.
фото: ua-reporter.com

фото: ua-reporter.com

Ранньої весни варто очікувати нової хвилі захворюваності на грип. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, повідомляє Українська правда. Життя з посиланням на Інтерфакс.

Читайте також: Як розпізнати та як вберегтися від свинячого грипу: пам’ятка МОЗ

На запитання журналістів, чи варто чекати в лютому нового сплеску епідемії, міністр сказав: «Так, ми чекаємо, але я сподіваюся, що не буде такої масштабності».

«Загалом, сезонність грипу така, що перша хвиля – це до кінця року, останні кілька тижнів плюс перші дві-три тижні нового року, і потім друга така хвиля – це рання весна», - пояснив він.

Читайте також: Львів пішов на карантин: 5 пояснень від медиків та освітян

Квіташвілі також підтвердив, що захворюваність серед українських школярів нині знизилася завдяки введеному карантину.

Як відомо, у вівторок Міністерство охорони здоров’я констатувало в Україні епідемію грипу.

Епідеміологічний поріг перевищено в 18 областях, при цьому в 11 областях епідпоріг перевищено на 50%. У Львові 27 січня було оголошено про початок карантину у школах до 2 лютого.

Читайте також: Все, що потрібно знати про грип. Поради лікаря Комаровського

Загалом від початку епідсезону 2015-2016 року захворюваності на грип та ГРЗ на Львівщині захворіло понад 175 тисяч осіб. За 28 січня у Львові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 1729 осіб. За весь час діагностовано 6 летальних випадків від грипу А(N1H1).

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!