Львів пішов на карантин: 5 пояснень від медиків та освітян

4647 0
Від сьогодні, 27 січня, і до 2 лютого у загальноосвітніх навчальних закладах Львова тимчасово припиняється навчання та відвідування позашкільних закладів. Таке рішення прийняв мер Львова Андрій Садовий на основі рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
фото: tsn.ua

фото: tsn.ua

1. Про це під час брифінгу повідомили т.в.о. начальника управління освіти Зоряна Хонько та начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб. «Незважаючи на те, що відповідно до щоденного моніторингу відвідування учнями навчальних закладів, зокрема, загальноосвітніх навчальних закладів, відсоток відсутності дітей становить 15,8%, за хворобою – 13,34% відсутніх. Це вже так спостерігається впродовж трьох днів з похибкою 0.2%. Однак, зважаючи на інформацію головного державного санітарного лікаря, а також охорони здоров’я, зважаючи на відлигу і потепління, а також продукування і швидке поширення вірусу, з метою упередження і захисту наших дітей від захворювання, прийнято рішення щодо тимчасового припинення навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, а також відвідування позашкільних навчальних закладів, тобто будинків творчості, юнацьких спортивних шкіл», – розповіла Зоряна Хонько.

Читайте також: Все, що потрібно знати про грип. Поради лікаря Комаровського

2. З понеділка ми продовжуватимемо моніторити інформацію щодо захворюваності і буде повідомлено додатково або про відновлення навчання, або про продовження припинення навчання», – додала т.в.о. начальника управління освіти ЛМР.

3. «Упродовж останніх днів, за результатами щоденного моніторингу, ми констатуємо, що захворюваність на гострі респіраторні захворювання, у тому числі грип, продовжує зростати. Сьогодні, у віковій групі від 7 до 14 років захворюваність майже вдвічі перевищує епідемічний поріг. Прийняли рішення рекомендувати міському голові підписати розпорядження про призупинення навчального процесу в загальноосвітніх навчальних закладах», – зазначив Володимир Зуб.

4. «ГРЗ легко передається здоровій людині. Коли одна дитина в інкубаційний період чи на початковій стадії захворювання приходить в клас, де навчається 25-30 дітей, половина з цих дітей буде інфікована. Коли ми бачимо, що йде зростання, нам треба обмежити скупчення людей, зокрема дітей, в організованих колективах. Серед всього населення міста за минулий тиждень було зареєстровано 6029 випадків, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року, і майже вдвічі більше, ніж за позаминулий тиждень. Хоча інтенсивний показник склав 80,3 при епідпорозі 83,5, тобто ми тільки наблизилися до епідпорогу, тим не менше, прийняли таке рішення», – додав головний лікар міста.

Читайте також: Як розпізнати і вберегтися від грипу? Інфографіка

5. «Ми спостерігаємо в наших стаціонарах достатньо велику кількість пневмоній. Якщо впродовж 1-2 днів від початку захворювання на фоні самолікування чи лікування за призначенням лікаря ви не відчуваєте полегшення, обов’язково треба піти до лікаря і бути госпіталізованим в стаціонар. Тому що, зазвичай, грип і ГРЗ – це легкі захворювання для більшості людей. Але для незначної кількості, 3-5%, це захворювання може бути важким. Треба чітко орієнтуватися, що якщо ви не відчуваєте полегшення, то ви повинні бути не пізніше третього дня від початку захворювання в стаціонарі», – наголосив начальник управління охорони здоров’я ЛМР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!