Коли в Україні зможуть перейти на святкування Різдва 25 грудня. Роз’яснення експерта

3644 0
В Україні все ще точаться дискусії з приводу того, коли святкувати – 7 січня чи 25 грудня.
Фото: credo.ua

Фото: credo.ua

Сьогодні, 25 грудня, християни західного обряду відзначають Різдво Христове. В Україні тивають дискусії, аби перейти на єдину дату святкування Різдва за Григоріанським календарем 25 грудня. Як розповів у експрес-інтерв’ю Tvoemisto.tv  релігієзнавець, директор РІСУ Тарас Антошевський, чим більш узгоджено представники різних церков будуть над цим працювати, тим швидше може відбутися перехід до григоріанського календаря.

Читайте також: Львівський гурт Курбаси: деякі колядки існують вже тисячі років

«Якщо ми нічого робити не будемо, то треба чекати століття, а то й більше. Мене колись питали, коли може відбутись об’єднання православних церков України. Два роки тому я був песимістом і казав, що їм легше посваритись, ніж об’єднатися. Але завдяки попередньому президентові і Константинопольському патріархату питання вирішили, за пасивної участі українських православних. Тоді за нас зробили більшу частину роботи», – каже він.

Також, за словами Тараса Антошевського, не варто очікувати переходу через рік, але відкладати далі нема куди.

«За якийсь час хтось скаже – "а яка різниця?". І оце совкове формулювання буде означати, що цим людям добре жити в полоні. Українці можуть говорити про високі матерії, але не могти зробити елементарні речі», – додає релігієзнавець.

Детальніше про те, чи доцільно в Україні змінити дату святкування Різдва, у матеріалі «Твого міста».  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!