Київ

Колишній спиртзавод під Києвом зі 104 га землі продали за 6553 грн

2904 0
Завод не працює з 2010 року
Фото: prozorro.sale

Фото: prozorro.sale

Фонд державного майна наприкінці минулого тижня провів аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Триліський спиртовий завод», на якому виграла ставка 6553,44 грн, або 1% від стартової вартості. Про це повідомляється на сайті Prozorro.Продажі.

Триліський спиртовий завод розташований у Фастівському районі Київської області.

Його основна цінність – виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди загальною площею 13 222 кв. м, розташовані на земельній ділянці площею 105 га за 71 км від Києва.

Підприємство має в активах виробниче обладнання, яке протягом тривалого часу не використовується у зв’язку із тим, що воно не займається виробництвом спирту з 2010 року.

Спиртзавод продавали на гібридному голландському аукціоні з пониженням ціни. Його єдиним учасником стала Олена Дубіна, яка й запропонувала за підприємство 6553 грн.

Аукціон на пониження ціни – аукціон, під час якого початкова вартість лота покроково знижується, аж поки хтось з учасників не зупинить зниження. Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати ціну, вищу зафіксованої. Переможцем стає той, хто запропонував найбільшу суму. Однак той учасник, який зупинив зниження на першому етапі, має право останнього ходу й може перебити максимальну ціну суперника на третьому етапі.

Аукціон розпочинається навіть без учасників, адже є можливість приєднатися вже після старту. Застосовується для продажу активів, ринкову вартість яких важко визначити: прострочені кредити, майно банків-банкрутів або в разі неуспішних англійських аукціонів тощо.

У липні 2023 року завод продавали з аукціону зі  стартовою ціною 1 млн 240 тис. 688 гривень.

Нагадаємо, Фонд державного майна виставив на приватизацію Струтинський спиртзавод, що на Львівщині. Його продали за 100 мільйонів гривень. 

Також територію єдиного майнового комплексу державного підприємства «Угерський спиртовий завод», що розташований на Стрийщині, продали на аукціоні за понад 42 млн грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!