Колишній військовий прокурор вчинив у Львові ДТП та втік

2219 0
Він був у стані алкогольного сп'яніння.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Вчора, 17 квітня, близько 21:00 год колишній військовий прокурор Олександр Кащук вчинив на вулиці Під Голоском, 17В у Львові дорожньо-транспортну пригоду та втік з місця події. Про це повідомила у Facebook громадська активістка Світлана Крижанівська Блінова.

За її словами, експрокурор, будучи у стані алкогольного сп'яніння, їхав дорогою через усі смуги та вдарив авто активістки. Як зазначила Світлана Крижанівська Блінова у коментарі Tvoemisto.tv, свідки ДТП їхали за Олександром Кащуком кілька кілометрів від вулиці Шевченка, щоб зупинити його. Вони затримали нетверезого водія та «буквально витягнули із авто» після того, як він вдарив припаркований поряд автомобіль Світлани. 

Читайте також: У Львові створили карту з місцями концентрації ДТП і заторами

«Він казав, що усе відшкодує, оскільки авто належить його сусідові. Водій не подзвонив би мені, якби випадкові перехожі не стали свідками аварії. Коли я зрозуміла, що він нетверезий, я вирішила звернутися у поліцію, щоб оформити ДТП. Він сказав нам, що є військовим прокурором, повідомив своє ім'я, прізвище та номер автомобіля», – йдеться у повідомленні.

Після приїзду поліції колишній військовий прокурор зачинився у своїй квартирі та не вийшов на прохання правоохоронців. Поліція телефонувала у Військову службу правопорядку, щоб дізнатися приналежність порушника до певної військової частини та зобов'язати нести відповідальність за ДТП. Станом на сьогодні, не вдалося з'ясувати у якій військовій частині служить експрокурор.

Читайте також: У Львові на пішохідному переході збили чоловіка. Його госпіталізували

У відповідь на розголос інциденту, речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко заявила, що Олександр Кащук не є чинним працівником органів прокуратури. Трудові відносини із ним припинено у січні 2020 року.

Як повідомили Tvoemisto.tv у патрульній поліції Львівської області, правоохоронці вжили всіх необхідних заходів для встановлення особи водія та склали матеріали розшукового ДТП.

Додамо, що у 2018 році Кащук Олександр Олексійович був начальником відділу організаційного та правового забезпечення військової прокуратури Західного регіону України. Крім того, 24 березня у Львові відбулося представлення нового очільника Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. Ним став колишній заступник керівника Львівської обласної прокуратури Микола Мерет.

Нагадаємо, що на автодорозі «Тернопіль – Львів – Рава-Руська» у селищі Золочівського району Львівської області автомобіль сталася дорожньо-транспортна пригода. Пішохода збив народний депутат Володимир Гевко і вибачився.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!