Командувач ООС назвав можливу дату вторгнення Росії в Україну

6754 0
Серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ.
РОСІЙСЬКА ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКА, ФОТО GETTY IMAGES

РОСІЙСЬКА ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКА, ФОТО GETTY IMAGES

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що його сили завдадуть великих втрат будь-яким окупантам. За його словами, українські захисники «сповнені рішучості спустошити будь-яку російську силу, достатньо нерозумну, щоб вторгнутися на їхню батьківщину». Про це він сказав в інтерв’ю виданню The Times.

«У нас близько пів мільйона людей, які пройшли в цій країні війну, в якій вони когось або щось втратили. Пів мільйона, які втратили рідних, домівку чи друзів, і вони готові голими руками роздирати росіян», – заявив генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

За словами командувача, якщо розвідці вдасться передбачити напрямок основного російського удару, то після перших великих втрат вони далі не підуть.

«Путін усвідомлює, що після великих втрат його армія може зупинитися сама», – говорить він.

У розмові з The Times Павлюк сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ – саме тоді закінчуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні, а також завершаться спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України. Також, за його словами, Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер». 

Читайте також: В Україну прибула партія летальної зброї від США. Фото

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленський, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. На його думку, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент. Детальніше читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!