Київ

Комендантську годину для киян на Новий рік не скасовуватимуть

602 0
На період зимових свят комендантська година у столиці діятиме, як і нині: з 00:00 до 05:00.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Різдво та Новий рік Київ зустрічатиме з ялинкою. Масові святкування і феєрверки залишаться під забороною. Комендантська година також не скасовується. Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

На Різдво та Новий Рік у Києві не буде жодних масових заходів — ярмарків чи святкувань. Як нагадав Сергій Попко, таке рішення ухвалила Рада оборони Києва. Якщо будуть окремі точкові святкові заходи, їх організують у приміщеннях з дотриманням заходів безпеки. Ці заходи міський бюджет теж не фінансуватиме.

На період зимових свят комендантська година у столиці діятиме, як і нині: з 00:00 до 05:00.

Очільник КМВА також сподівається, що кияни відповідально ставитимуться до заборони святкових салютів і петард. За це передбачена відповідальність, згідно з законом. Крім того, звукові і світлові сигнали можуть сприйматися, як звуки вибухів, і завдати шкоди психічному здоров'ю, особливо, людей із посттравматичним синдромом, зауважив Сергій Попко.

Через загрозу повітряних атак РФ на столицю, начальник КМВА закликає містян не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Нагадаємо, Рада оборони столиці дозволила встановити головну ялинку країни на Софійській площі.  Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять коштом меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане із цим, бере на себе ТОВ «ГЛОБАЛ-ДЕКОР».

Додамо, що 9 грудня на ВДНГ в Києві розпочне роботу  різдвяна локація «Зимова Країна».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!