Київ

Комісія Київради хоче перевірити вартість оренди ділянки біля кесона у парку «Наталка»

637 0
17 березня Постійна Комісії КМР з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, під головуванням Владислава Трубіцина, розглянула та підтримала електронну петицію.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Комісія Київради підтримала петицію проти дороги і парковки біля кесона у парку «Наталка» і хоче перевірити чи законно ділянку передали в оренду компанії «Гювекхаус» за 22 тисяч грн на місяць. Про це повідомляється на сторінці ГО і «Парк Наталка» у facebook.

У петиції, яка набрала необхідну кількість підписів, кияни вимагають заборонити торгівлю на територію парку та заборонити проїзд автомобілів та будівництво парковки на ділянці біля кесона «сталінського метро», яку було передано в оренду компанії «Гювекхаус».

Також активісти наполягали на проведенні публічних обговорень для громадськості з презентацією намірів забудови.

17 березня Постійна Комісії КМР з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, під головуванням Владислава Трубіцина, розглянула  та підтримала електронну петицію.

Ось основні пропозиції до реалізації петиції, за які проголосувала Комісія:

  1. Пропонується розробити проєкт рішення Київради для встановлення “розумних та збалансованих обмежень з провадження комерційної діяльності в урочищі “Наталка”, у межі якого входить парк "Наталка" та суміжні земельні ділянки, діяльність на яких може суттєво вплинути на організацію відпочинку в зеленій зоні в Оболонському районі”.
  2. Пропонується надати до Національного агентства з питань запобігання корупції відповідні роз’яснення щодо дотримання законності рішення Київради про передачу в оренду земельної ділянки навколо Кесону.
  3. Пропонується звернутися до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (або іншої незалежної експертної організації) для проведення оціночно-земельної експертизи щодо розрахунку грошової оцінки земельної ділянки, яку Київрада передала в оренду ТОВ "Гювексхаус" за 22 000 грн на місяць.
  4. ​Розробити проєкт про скасування рішення Київради, що дозволяло проїзд автомобілів парком "Наталка” та розробити нове рішення з урахуванням, що земельні ділянки належать до категорій земель рекреаційного призначення і водного фонду.
  5. Надати відповідні доручення для проведення громадських обговорень щодо майбутнього розвитку і функціонування парку відпочинку "Наталка", “з урахуванням наявності суміжних з ним об’єктів приватної власності.

Нагадаємо, 9 лютого Київрада передала в оренду ділянку навколо кесону та суміжними спорудами ТОВ «Гювексхаус», яка належить Ігорю Тинному. При цьому зазначена нерухомість перебуває у приватній власності компанії.

Водночас зазначимо, що громаду обурює вартість оренди цієї ділянки площею 1,28 га - вона становить близько 22 тисяч гривень на місяць. У зв'язку з цим Антикорупційний комітет звернувся до НАБУ та НАЗК із заявою про можливу корупційну складову та конфлікт інтересів, оскільки, власник ТОВ «Гювексхаус» і мер Києва Віталій Кличко перебувають у дружніх стосунках.

Також, як сказано у петиції, у громади «є питання до законності перебудови цих споруд», що стоять на орендованій ділянці.

Сам Тинний наполягає, що  на ділянці не планується нове будівництво. Він стверджує, що нерухомість буде реконструйована. Зокрема у кесоні, ймовірно, зроблять міні концертну залу. А ресторан можуть зробити у іншій будівлі на території ділянки.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!