Комісія розшифрувала «чорні скриньки» Ан-26. Виявили грубі порушення

3180 0
Виплачувати компенсації сім’ям загиблих почнуть із 15 жовтня.

Розслідування авіакатастрофи літака Ан-26 засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олег Уруський на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Усе про авіакатастрофу військового АН-26 на Харківщині в один клік. Фото, відео

«На сьогодні можна констатувати, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлено трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна», – повідомив він.

Розслідування, за його словами, засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом.

Водночас урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш продовжує свою роботу. Міноборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня, після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Читайте також: Авіакатастрофа АН-26. Стали відомі імена загиблих військовослужбовців

Нагадаємо, що сьогодні Львівщина попрощалася із Ростиславом Булієм, який загинув в авіакатастрофі Ан-26.

Детальніше про те, що сталось із літаком ЗСУ на Харківщині та про хронологію подій читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!