Компанія депутата Бербеки збудує житловий комплекс на Зеленій

1736 0
Будівництво декілька разів розглядали на містобудівній раді, вперше його не затвердили, бо були зауваження через невідповідність будівництва детальному плану.
з презентації на виконкомі

з презентації на виконкомі

Компанія депутата Львівської міської ради Назарія Бербеки зведе десятиповерхівку з терасою на даху на вулиці Зеленій. У п’ятницю, 17 грудня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив видачу містобудівних умов і обмежень.

Йдеться про будівництво на вулиці Зеленій, 267. Виконком затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» та ТзОВ «Околиця» багатофункціональної будівлі з вбудованими приміщеннями громадського призначення та житловими одиницями у верхніх поверхах зі знесенням існуючої будівлі.

Його декілька разів розглядали на містобудівній раді, вперше будівництво не затвердили, бо були зауваження через невідповідність будівництва детальному плану. Ділянка розташована у зоні Г2- зона торгово-ділової забудови. Там дозволено будувати житло, але воно повинно займати не більше 60%. Також спершу йшлось про те, що максимальна висота забудови мала б становити 6 поверхів, а не десять.

Під час другого розгляду на містобудівній раді представник забудовника повідомив, що планує виділити понад 200 метрів квадратних на громадські потреби. Та все ж загальна площа квартир становитиме 4,75 тис. метрів квадратних, а офісні приміщення – 1,27 тис. метрів квадратних.

Під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що нове будівництво відповідає усім нормам.  

«Зараз на ділянці є залишки магазину. Йдеться про об’єкт змішаного функціонування, зверху будуть квартири, на даху буде тераса. Ми також отримали гарантійний лист, що підприємці готові віддати 200 метрів квадратних місту під медіатеку. Ділянка знаходиться у зоні Г2, будівництво відповідає вимогам», – каже він.

За містобудівною документацією, житловий комплекс складатиметься із двох частин – 10-поверхової і двоповерхової. Комплекс матиме три автостоянки на 92 паркомісця. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – понад 39%.

Виконком затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» та ТзОВ «Околиця» багатофункціональної будівлі з вбудованими приміщеннями громадського призначення та житловими одиницями у верхніх поверхах зі знесенням існуючої будів

За даними аналітичної системи УouСontrol, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія», належить Назару Бербеці та Тарасу Дідику. Назар Бербека є депутатом ЛМР від «Європейської солідарності». ТзОВ «Околиця» зареєстрована у Львові з 1993 року, за адресою, де планують це будівництво – Зеленій, 267. Власником компанії є мешканець Городка Андрій Грига. Він також володіє львівською фірмою «Топ ком», яка торгіє комп’ютерною технікою.

Також компанія Назарія Бербеки і Юрія Доскіча будує торгово-офісний центр із паркінгом та офіс з вбудованим дитячим садочком на вул. Кульпарківській та вул. Садовій.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!