Компанія депутата Львівської облради ремонтуватиме дорогу на Львівщині за 50 млн гривень

4856 0
Йдеться про капітальний ремонт автомобільної дороги Малнів – Піхи – Мартини – Малнів.
Фото: Новини.Live

Фото: Новини.Live

Приватне підприємство «Рома» уклало угоду з департаментом дорожнього господарства Львівської ОВА на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141015 Малнів – Піхи – Мартини – Малнів на Яворівщині. 

Вартість робіт становить 49 млн 596 тисяч гривень, які виділять з Державного бюджету України. 

Згідно з аналітичною платформою YouControl, засновником, керівником та підписантом ПП «Рома» є депутат Львівської облради від «Європейської солідарності» Роман Демчина. Компанію заснували у 1995 році у Раві-Руській. Вона є однією з найбільших компаній, що займаються ремонтом доріг на Львівщині. 

Також зазначимо, що компанія неодноразово фігурувала у журналістських розслідуваннях. Одне з таких – матеріал NGL, де журналісти з’ясували, які приватні компанії займаються видобутком піску на Львівщині.

Окрім цього, у 2020 році Державна фіскальна служба підозрювала депутата Демчину в ухиленні від сплати податків на суму понад 3,1 млн гривень. Також цього ж підприємця у 2021 році Національне агенство з питань запобігання корупції виявило порушень у заповненні декларацій на понад 27 млн грн – Демчина приховав дві земельні ділянки на Жовківщині записані на нього та дружину, будинок у Раві-Руській, що на праві користування належить його дружині, а також не додав туди декілька вантажівок, дорожню техніку, легковий автомобіль та грошові активи у банках на суму понад 500 тис. грн. 

Читайте також: Фірма депутата Львівської облради отримає 53 млн грн на ремонт дороги

Ще у 2020 році Демчина заявляв про наміри продати ПП «Рома», проте станом на грудень 2023 року так цього і не зробив. 

Додамо, що ПП «Рома» є одним з найбільших підрядників з ремонту доріг Львівщини. Загальна сума контрактів станом на 4 грудня за весь період роботи, які підписало підприємство, становить 3 млрд 833 млн 794 тис. гривень, а виручка лише за 2022 рік сягає понад 227 млн гривень.

Окрім зазначеного тендеру, за останній час компанія отримала підряди на:

  • Поточний ремонт дороги по вул. 22 січня в м.Жовква, Жовківська міська рада, вартість – 175 тис. гривень;

  • Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141017 (Львів – Шегині) – Судова Вишня, Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА,вартість  69 млн 999 тис. гривень;

  • Поточний ремонт дороги по вул. Грушевського від буд. 125 до буд. 87 в с. Гамаліївка, Мурованська сільська рада, вартість – 294 тис. гривень. 

  • Низку інших дешевших проєктів.

Нагадаємо, що компанія, звинувачена в шахрайстві, ремонтуватиме школу на Львівщині.

 Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!