Київ

Буча та Ірпінь не поділили каналізаційну насосну станцію, нечистоти йдуть у річку

1127 0
Через конфлікт між комунальниками Бучі та Ірпеня відбувається злив нечистот у річку Бучанку
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Каналізаційно-насосну станцію №4 на межі вул.Соборна, м.Ірпінь та вул.Грушевського м.Буча не обслуговує жодна з комунальних компаній двох міст, вона вийшла з ладу і нечистоти потрапляють у річку Бучанку. Про це повідомляє КП «Ірпіньводоканал».

Комунальники Ірпеня звинувачують владу сусідньої Бучі у захопленні об’єктів КП «Ірпіньводоканал».

«Через рейдерські дії, а надалі бездіяльність чиновників Бучанської міської ради та представників КП «Бучасервіс», які незаконно привласнили майно «Ірпіньводоканалу» і не допускають підприємство до користування ним на стратегічній для Бучанської громади 4 КНС системно відбувається злив нечистот до річки Бучанка», - заявляє ірпінська сторона.

У КП «Ірпіньводоканал» наголошують, що насосна станція вийшла з ладу, а співробітників КП «Ірпіньводоканалу» до об’єкту не допускають, «використовуючи грубу фізичну силу».

Нагадаємо, довкола водопостачання та водовідведення в Бучі та Ворзелі склалася конфліктна ситуація. КП «Ірпіньводоканал» звинувачує міську владу Бучі у рейдерському захопленні. У місті було створено КП «Бучасервіс», яке взяло на себе функції водопостачання та водовідведення та почало отримувати оплату за ці послуги від населення Бучі та Ворзеля.

Водночас, як наполягає мер Ірпеня Олександр Маркушин, КП «Ірпіньводоканал», на відміну від КП «Бучасервіс», має усі дозвільні документи на надання усіх без винятку послуг з водопостачання та водовідведення в цих населених пунктах.

«Що ж до КП «Бучасервіс», то це підприємство не може надавати повного циклу послуг. Воно не має всіх потрібних дозволів на надання послуг водопостачання на території Бучі й Ворзеля.  І взагалі не може здійснювати там водовідведення, адже не має укладеної тристоронньої угоди з КП “Ірпіньводоканал” та КП “Київводоканал”. Тобто усі стоки з Бучі та Ворзеля транспортуються на Київ через Ірпінь мережами Ірпіньводоканалу і без тристоронньої угоди самотужки Буча не може надавати людям таких послуг, більше того, брати за це з людей кошти», - каже Маркушин. 

У КП «Бучасервіс» же стверджують, що мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території області.

Конфлікт триває вже понад рік. У лютому Ірпінська міськрада  ухвалила рішення про створення спільного з Бучею водоканалу, який забезпечуватиме водою Бучу та Ворзель.

Як повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин, за домовленістю з міською владою Бучі, аналогічне рішення має ухвалити Бучанська міська рада.

 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!