Комунальний конфлікт: Ірпінь та Буча створюють спільне КП з водопостачання і водовідведення

1970 0
Конфлікт триває вже близько року
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сесія Ірпінської міськради  ухвалила рішення про створення спільного з Бучею водоканалу, який забезпечуватиме водою Бучу та Ворзель. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.
 
«Сьогодні на сесії було ухвалене рішення Про створення комунального підприємства спільної власності Ірпінської міської територіальної громади та Бучанської міської територіальної громади. Йдеться про водоканал, який забезпечуватиме водою Бучу та Ворзель», - зазначив він. 
 
 
Маркушин повідомив, що  за домовленістю з міською владою Бучі, аналогічне рішення має ухвалити Бучанська міська рада.
 
«Саме про такий план дій ми домовилися на нараді у присутності керівництва області в Офісі Президента. Наразі уже створено спільну робочу групу щодо цього питання. Думаю, за місяць-півтора таке підприємство буде створено», - наголосив мер Ірпеня.
 
Нагадаємо, довкола водопостачання та водовідведення в Бучі та Ворзелі склалася конфліктна ситуація. КП «Ірпіньводоканал» звинувачує міську владу Бучі у рейдерському захопленні. У місті було створено КП «Бучасервіс», яке взяло на себе функції водопостачання та водовідведення та почало отримувати оплату за ці послуги від населення Бучі та Ворзеля.
 
Водночас, як наполягає Маркушин, КП «Ірпіньводоканал», на відміну від КП «Бучасервіс», має усі дозвільні документи на надання усіх без винятку послуг з водопостачання та водовідведення в цих населених пунктах.
 
«Що ж до КП «Бучасервіс», то це підприємство не може надавати повного циклу послуг. Воно не має всіх потрібних дозволів на надання послуг водопостачання на території Бучі й Ворзеля.  І взагалі не може здійснювати там водовідведення, адже не має укладеної тристоронньої угоди з КП “Ірпіньводоканал” та КП “Київводоканал”. Тобто усі стоки з Бучі та Ворзеля транспортуються на Київ через Ірпінь мережами Ірпіньводоканалу і без тристоронньої угоди самотужки Буча не може надавати людям таких послуг, більше того, брати за це з людей кошти», - каже Маркушин. 
 
У КП «Бучасервіс» же стверджують, що мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території області.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!