Концерти пам'яті, «Лісова пісня» та «Карнавал тварин». Куди піти цього тижня у Львові

1282 0
Зібрали головні події, які відбудуться у Львові цього тижня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Концерт пам’яті Ігоря Білозіра «Ніби вчора рідна мамо»

Коли: 20 березня, 19:30

Де: Театр ім. М. Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1

Скільки: 390 – 690 грн

На піснях славетного композитора виросло вже кілька поколінь. Для вас співатимуть: славетна «Ватра 80-х», Мар'ян Шуневич, Олег Кульчицький, Остап Стахів – народні артисти України, кожен з яких був у складі «Ватри», а також знаменита «Піккардійська терція».

Концерт «Наша Бахіана. Мандруючи з Бахом» 


Коли: 20 березня, 19:00

Де: Львівська національна філармонія, вул. М. Скорика, 7

Скільки: 150 – 350 грн

Цей фестиваль Львівська національна філармонія щорічно проводить у час святкувань дня народження Йоганна Себастьяна Баха. Під час війни у Львові ми маємо змогу слухати музику відомого сучасника, львів’янина Юрія Ланюка.

 

SmartTime: дружнє ЩДК

Коли: 21 березня, 19:00

Де: Чеська пивоварня «Старгород», вул. Римлянина, 1

Скільки: 150 грн

Smart Time – розумний формат дозвілля. Процес гри робить звичайне часопроведення в компанії друзів більш корисним й не менш веселим. Цього разу гра тематична, а саме 36 питань про улюблений для мільйонів глядачів серіал «Друзі». Реєстрація тут.

Концерт «Наш Івасюк: концерт пам’яті Володимира Івасюка»

Коли: 21 березня, 20:00

Де: Оперний театр, просп. Свободи, 28

Скільки: 690 – 1290 грн

Для надання нового звучання улюбленим пісням на сцені Львівської опери об’єднаються: естрадно-симфонічний оркестр, хорова капела та кращі виконавці. Доповнить все це спеціально розроблена сценографія та унікальний відеоряд з рідкісних фото та відео з життя Володимира Івасюка. Заспівають улюблені пісні під акомпанемент хорової капели України «ТРЕМБІТА» виконавці: Оксана Муха, Павло Табаков, Вікторія Ященко, SOWA, Марина Коренєва, Ігор Гуйцалюк, Вероніка Тишинська, Ольга Муль.

Вистава «Лісова пісня на полі крові»


Коли: 22 березня, 18:00

Де: FESTrepublic, Старознесенська, 24-26

Скільки: 590 грн

«Лісова пісня на полі крові» – прем’єра за драматичними творами геніальної Лесі Українки у жанровому визначенні «метаморфози душі». Режисура, сценічне рішення – народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ростислава Держипільського. 

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv запрошувало на розмову Ростислава Держипільського. В програмі «Акценти Твого міста» він розповів про те, чому в його виставах так багато гуцульських традицій; чому він не зміг працювати у Києві; як попри те, що ми «промахали», повернути російськомовних українців додому; чому держтеатри – не атавізм, а можливість робити якісні вистави і відкривати нових акторів.

Стендап «Незвична компанія»

Коли: 22 березня, 19:30

Де: Студія «Драбина», що на пл. Петрушевича, 3

Скільки: 300 грн

Жартуватимуть: Дімка Носов – стендап-комік, ведучий шоу «Біографія», учасник каналу StandupUA, Женя Коротков – стендап-комік, постійний учасник шоу в Підпільному стендапі, Джейхун Сафаров – стендап комік, азейбаржанець, який гарно володіє та жартує українською та Алла Волкова – стендап-комікеса, резидентка Бродячого стендапу.

Сімейний органний концерт «Карнавал тварин»


Коли: 23 березня, 19:00

Де: Львівський органний зал, вул. С. Бандери, 8

Скільки: 100 – 200 грн

Це концерт для всієї родини та найкращий спосіб познайомити малечу із класикою. А ще – унікальна можливість побачити, як грають на органі в чотири руки і ноги.

Балет «Жізель»

Коли: 24 березня, 18:00;

Де: Оперний театр, просп. Свободи, 28;

Скільки: 50-500 грн

Романтичний балет «Жізель» французького композитора Адольфа Адана є справжньою перлиною балетного мистецтва та полонить серця століттями.Хореографія Жана Кораллі, Жюля Перро і Маріуса Петіпа.

Творчий вечір поезії Наталки Денисенко

Коли: 25 березня, 18:00

Де: «Nota Bene Hotel & Restaurant», що на вул. Валер'яна Поліщука, 78A

Скільки: 650 грн

Наталка Денисенко читатиме вірші українських класиків та сучасних поетів. Ліна Костенко, Леся Українка, Олена Теліга, Юрій Іздрик, Сергій Жадан – вірші цих митців та багатьох інших приємно чути голосом молодої та талановитої акторки. 

 

Показ документального фільму «Культура в тилу»

Коли: 25 березня, 18:00

Де: Артцентр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Скільки: вхід вільний

Фільм розповідає про волонтерський шлях героїв на початку повномасштабного вторгнення, та про їхні плани на майбутнє у цей невизначений час.

 

Брати Гадюкіни

Коли: 25 березня, 18:00

Де: «!FESTrepublic», що на вул. Старознесенська, 24-26

Скільки: 575 – 975 грн

Музичні партизани рок-н-рольного фронту заспівають улюблені хіти, презентують нові пісні та нагадають, що таке музика справжнього протесту. Вже 35 років Брати Гадюкіни наставляють українців на шлях справжнього українського року, а після повномасштабного вторгнення ще й надихають на перемогу.  

Концерт «Український культурний клуб - «Усміх твій таємничий»»

Коли: 25 березня, 18:00

Де: Палац Гната Хоткевича, вул. Кушевича, 1

Скільки: 250 грн

Проєкт «Український культурний клуб» ( в минулому гурт Wszystko) нарешті виступить у рідних стінах міського палацу культури ім. Г. Хоткевича. Колектив підготував програму з найкращих творів спадщини нашої української естради.

 

Барвінський. Право на особисте


Коли: 26 березня, 17:00

Де: Театральний центр «Слово і голос», що на вул. Городоцька, 38

Скільки: 200 грн

Вистава-концерт до Дня народження Василя Барвінського. Дванадцять солоспівів Василя Барвінського несуть нам наше одвічне скучання за невимовним.

Артвечірка з малювання картин кавою

Коли: 26 березня, 13:00

Де: артстудія «Простір Мрій», що на вул. Городоцька, 106

Скільки: 550 грн

Якщо ви не художник  – це не проблема. Професіонал допоможе створити гарну картину з кави за 1,5 години своїми руками, що розкриє творчий потенціал. З собою нічого приносити не потрібно: все включено у вартість. Також будуть частування.

 

Підготувала Наталія Вареник 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!