Координаційний штаб з поводження з полоненими очолила Верещук

1945 0
Штаб визначатиме шляхи і способи розв'язання проблемних питань щодо поводження з військовополоненими.
фото: chesno.org

фото: chesno.org

Міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолила Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, йдеться в Постанові уряду №257.

Читайте також: «Ми фашисти». Полонені російські військові розповіли, як вторглися в Україну

Крім Ірини Верещук до штабу увійшли представники профільних міністерств, силових відомств та радник голови офісу президента.

У постанові зазначається, що основними завданнями Штабу є:

  • сприяння здійсненню заходів, спрямованих на забезпечення виконання міжнародно-правових зобов'язань України з питань поводження з військовополоненими;
  • сприяння координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших органів, органів місцевого самоврядування, військових формувань, правоохоронними органами та громадськими об'єднаннями з питань поводження з військовополоненими;
  • визначення шляхів і способів розв'язання проблемних питань щодо поводження з військовополоненими;
  • поширення інформації про діяльність координаційного штабу.

 

Координаційний штаб братиме участь у розгляді та розробці проєктів нормативно-правових актів з питань поводження з військовополоненими згідно з нормами міжнародного гуманітарного права.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!