Корупція чи кумівство: що процвітає у Львові? Результати опитування

4043 0
Більшість львів’ян пишаються своїм містом, але тим не менше кажуть, що корупція і кумівство є значними проблемами Львова. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке було проведене у 22 обласних центах України із 2 по 20 березня.
фото: opogode.ua, tva.ua, pavlenko-valery.at.ua

фото: opogode.ua, tva.ua, pavlenko-valery.at.ua

Це опитування здійснювалось із метою забезпечення демонстрації ставлення громадян до місцевого самоврядування та муніципальних послуг.  Воно було проведено в 22 обласних центрах України, які непідконтрольні російським або підтриманих Росією силам. Розмір вибірки складає більш ніж 17000 респондентів. Вперше зроблений глибокий погляд на  місцеве українське самоврядування

Загальна кількість інтерв'ю 17600 (по 800 інтерв'ю в кожному місті). Цільова аудиторія: постійні жителі міст України старше 18 років, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною для населення міст за віком і статтю. Для того, щоб отримати репрезентативну вибірку, було опитано 800 респондентів у кожному місті, незалежно від загальної чисельності дорослого населення. Використовуючи національні статистичні дані, отримані результати опитування були зважені за статтю та віком. Географічне охоплення територій міст базувалося на інформації про межі виборчих округів, встановлених Центральною виборчою комісією України. Щонайменше 50 об’єктів, або первинних одиниць вибірки, були покриті та обрані випадковим чином в кожному місті.

Результати дослідження показали, що 76% львів’ян вважають корупцію значною проблемою Львова.

Іще 56% опитаних львів’ян висловили занепокоєння рівнем кумівста у місті.

Хоча самі опитувані висловили думку, що вкрай рідко дають хабарі.

Попри проблеми львів’яни кажуть, що пишаються своїм містом і не збираються його змінювати на інше.

Опитування було проведено Соціологічною групою Рейтинг на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту; Аналіз отриманих результатів і підготовку звітів здійснила компанія дослідження ринку та суспільної думки Baltic Surveys /The Gallup Organization. Дані були зібрані в 22 містах України (Києві і всіх обласних центрах, за винятком Донецька, Луганська та Сімферополя) в період із 2 по 20 березня 2015 року, за допомогою інтерв'ю face-to-face вдома у респондентів. Дані з обласних центрів, а не зі всієї області.

 Для процедури відбору респондентів були використані випадковий маршрут і правило дня народження в кожному з 22 опитаних міст. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів склала 58%. Сума відсотків відповідей у графіках та діаграмах може не дорівнювати 100% через округлення.

Із детальними результатами опитування можна ознайомитись за посиланням.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!