Корисні напої у літню спеку: поради приготування

5635 0
Під час літньої спеки пити хочеться більше. Проте, як відомо, солодкі та газовані напої є шкідливими для нашого організму. Альтернатива їм - ягідно-фруктово-трав'яні настої, де зберігаються "живі" вітаміни, антиоксиданти, ефірні олії.
фото: themap.com.ua

фото: themap.com.ua

Оздоровчо-зцілюючі напої дають енергію (цукор, фруктоза у складі), вітаміни (в основному С), фітохімічні антиоксиданти (каротиноїди, флавоноїди, фітонциди і тд), які протидіють процесам старіння на клітинному рівні, нормалізують холестериновий обмін, покращують настрій (аромат, зумовлений ефірними оліями), "промивають" організм (мають легкі сечогінні та жовчогінні властивості), освіжають колір обличчя.

Читайте також: 5 напоїв, щоб швидко втамувати спрагу

Головні правила створення таких напоїв:

1. Не варити.
2. Фрукти, ягоди, листки (суниці, смородини тощо) помити.
3. Залити окропом і накрити кришкою: не лише варіння, але і повітря руйнують вітаміни і фітохімічні антиоксиданти.
4. Процідити, перелити у скляний або глиняний посуд, накрити і поставити в темне місте, адже на сонці також руйнуються вітаміни.
5. Повторно не розігрівати, готувати лише на 1 день.
6. Можна додати мед.

Напої можна робити з ягід (полуниці, малина, черешні), фруктів (яблука, груші, цитрусові), трав (цвіт і ягоди бузини, листя м'яти, кропиви, смородини, агрусу, суниць, пелюстки троянд), овочей (буряк, морква)

Джерело: "Українська правда. Життя"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!