Київ

КОВА просить правоохоронців перевірити всі закупівлі, пов'язані з відбудовою області

544 0
Також голова Київської обласної адміністрації пропонує залучити до нагляду за відбудовою іноземних фахівців

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко звернувся до правоохоронних органів із проханням провести повну об'єктивну перевірку всіх тендерів та закупівель з відбудови інфраструктури Київщини. Про це повідомила пресслужба КОВА.

За словами Кравченка, процес відбудови на Київщині неможливий без максимальної відкритості, публічності та підзвітності.

«Звернувся до правоохоронних органів Київщини – прокуратури, нацполіції, СБУ, БЕБ та ДБР із проханням провести повну об'єктивну перевірку всіх тендерів та закупівель з відбудови інфраструктури Київщини. Має бути перевірена кожна громада, кожний замовник, кожний підрядник, які реалізовували та реалізують проєкти відновлення, та процес здійснення технічного нагляду. До аналізу ситуації також закликаю долучитися Державну аудиторську службу, Держказначейство, Антимонопольний комітет, Рахункову палату, департамент регулювання держзакупівель Мінекономіки», - заявив голова ОВА.

Ще один крок до посилення підзвітності, за словами Кравченка, - залучення незалежного міжнародного нагляду.

«Ініціював створення координаційної ради за участю іноземних фахівців, які здійснюватимуть нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови у всіх проєктах. Уже запросив брати активну участь в цьому процесі ПРООН, які наразі контролюють відновлення 18 багатоквартирних будинків у рамках UNITED24. До співпраці пропонуємо долучатися всім громадським організаціям, що опікуються питаннями справедливого та ефективного відновлення. Зокрема коаліції громадських організацій RISE, Transparency International, UkraineSupportTeam, Інститут законодавчих ініціатив, Центр досліджень фіскальної політики тощо», - зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, у Київській області відновили майже половину інфраструктури, яка постраждала внаслідок вторгнення рф в Україну. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!