Київ

На Київщині відновили майже половину інфраструктури, яка постраждала через війну

821 0
З 24 тисяч об'єктів житлового фонду відновили понад 12 тисяч. На 3 тис. об'єктів продовжуються роботи.

У Київській області відновили майже половину інфраструктури, яка постраждала внаслідок вторгнення рф в Україну. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, Київська область – одна з найбільш постраждалих внаслідок повномасштабного вторгнення. Загалом зруйновано та пошкоджено понад 27 тисяч об’єктів, із яких понад 24 тисячі – житловий фонд.

Очільник ОВА розповів, що на сьогодні в області вже відновлено повністю та частково зі збереженням життєдіяльності 12 136 об’єктів. Основна частина – майже 11 тисяч об’єктів – багатоквартирні та приватні будинки. Відновлення відбувається за кошти обласного та місцевих бюджетів, уряду і за сприяння міжнародних партнерів та фондів.

Завдяки UNITED24, Мінінфраструктури і Програмі розвитку ООН відновлять 18 будинків. До вторгнення там проживали понад 4 тисячі мешканців.

Читайте також: в Ірпені відновили найвищий будинок, пошкоджений під час окупації

Уже стартували роботи на 12 об’єктах. Багатоповерхівки будуть відновлені у Гостомельській, Дмитрівській, Бородянській та Ірпінській громадах. Незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови на всіх етапах реалізовує ПРООН.

В Ірпені напроти зруйнованого житлового комплексу «Ірпінські липки» стартувало комплексне відновлення приватних будинків, які були пошкоджені або повністю знищені внаслідок російської агресії. Без житла залишилися понад 300 мешканців.

Комплексне відновлення передбачає капітальний ремонт 31 приватного будинку, де замінять вікна, двері, паркани та покрівлю, проведуть термомодернізацію фасадів. Ще 30 будинків будуть зведені з нуля. Також капітально відремонтують Гостомельське шосе і вулицю Багірова, на яких облаштують сучасне освітлення.

«Окрім цього, розпочалась відбудова 93 приватних будинків, зруйнованих російськими окупантами. Нові оселі отримають мешканці 15 громад у 5 районах області. До слова, Київщина – перша область, яка реалізує такий проєкт», – повідомив начальник КОВА.

Читайте також: в Ірпені приватні будинки відбудують за єдиним комплексним проєктом

Загалом роботи стартували на 55 обʼєктах, на інших – почнуться найближчим часом. Їх планують ввести в експлуатацію до Нового року. Будинки відновлюються на земельних ділянках власників зруйнованого житла. Списки формували комісії сільських, селищних та міських територіальних громад з-поміж пільгових категорій громадян.

Ще одна програма – «Є Нова оселя». У рамках її реалізації вже закупили 31 квартиру для тих, хто втратив своє житло. Заплановано купити ще 25-27 осель.

Нагадаємо, українська тенісистка Еліна Світоліна у рамках фандрейзингової платформи UNITED24 завершила збір коштів на відбудову ЖК «Мюнхаузен» в Ірпені.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!