Політична реклама

Кожна друга дитина у Львові має проблеми з зором

1258 0
Кожна друга дитина у Львові має проблеми із зором. Про це свідчать результати обстеження, які провела до Міжнародного дня захисту дітей у Львові Асоціація дитячих офтальмологів України.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Під час акції було обстежено 310 дітей різного віку. У 143 з них було виявлено відхилення від норми. Обстеження провели безкоштовно за допомогою обладнання, яке допомагає виявити, зокрема, косоокість, астигматизм, короткозорість та далекозорість.

«На жаль, ми можемо констатувати, що проблема захворюваності очей у дітей прогресує. Якщо порівняти результати попередньої акції у Львові, під час якої було обстежено 114 дітей і у кожного третього було виявлено відхилення, то видно регрес ситуації. Під час обстеження було виявлено випадки захворюваності, яка розвинулась давно у дітей, яким вже 12-15 років», – розповів перший заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Роман Ілик.

З його слів, батьки мають більш відповідально ставитися до профілактики захворювань і не рідше одного разу на рік приводити дітей на обстеження.

«Навантаження на зір з кожним роком зростає – комп’ютер, телевізор, планшет, стреси – все це негативно впливає на зір. Треба привчати дітей з малку до занять спортом, здоровому харчуванню і оберігати від стресових ситуацій, які діти також переживають. Батьки мають бути пильними!», – сказав Роман Ілик.

Діти, у яких було виявлено відхилення від норми, скеровані на подальше детальніше обстеження. Усі батьки отримали фахові консультації лікарів-офтальмологів.

За словами головного позаштатного дитячого офтальмолога департаменту охорони здоров’я ЛОДА Адріани Патер, більше половини батьків не знали про проблему дитини.

Згалом дитяча інвалідність внаслідок захворювань органу зору посідає п’яте місце в структурі загальної дитячої інвалідності в Україні. Станом на 2013 рік в Україні кількість дітей-інвалідів внаслідок захворювань органа зору та його придатків становила 7 602. У Львівській області – 646. На думку фахівців ВООЗ, більш ніж у 50% випадків сліпота у дітей підлягає профілактиці або виліковуванню. Тому профілактика дитячої сліпоти є одним з пріоритетів сучасної охорони здоров’я.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!