Козицький вдруге купив Дашавський завод композиційних матеріалів

15509 0
У торгах переміг єдиний учасник – компанія ПП «Нордік».
Фото: Фонд держмайна України

Фото: Фонд держмайна України

12 жовтня відбувся онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Дашавський завод композиційних матеріалів», що розташований у Стрийському районі на Львівщині. Придбало його за майже 34 мільйони гривень ПП «Нордік», що належить Зіновію Козицькому, батькові очільника Львівської ОВА Максима Козицького.

Джерело: «Prozorro. Продажі»

Підприємство має 20 об’єктів, які розташовані у с. Загірне, селищі Даваша та с. Гребенів Стрийського району. Основний вид діяльності заводу – виробництво бітумних мастик та смолистого пом’якшувача для шинної та технічної промисловості. Станом на 30 червня 2022 року підприємство налічує 30 працівників.

Читайте також: Козицький відкрив нове родовище на Львівщині та запускає вітрову електростанцію

Новий власник, за умовами аукціону, отримає у власність нерухомість підприємства, зокрема будинок грануляції, реакторне відділення, депо, а також базу відпочинку «Над Опором» у карпатському селі Гребенів.

Повторний аукціон з продажу Дашавського заводу Фонд держмайна оголосив 25 вересня. Стартова ціна становила 32,4 мільйонів гривень. ПП «Нордік» стала єдиним учасником онлайн-аукціону, запропонувавши за об’єкт 33,9 мільйонів гривень. За даними аналітичної системи YouControl, зареєстроване у 2005 році підприємство належить Зіновію Козицькому. Основним видом діяльності компанії є газовидобування.

Зазначимо, що вперше Фонд держмайна виставляв майно підприємства на торги у вересні 2021 року. Тоді його вирішила придбати за 36 мільйонів гривень компанія ТзОВ «Гео-Надра-Інвест», власником якої також є Зіновій Козицький.

Однак у січні 2022 року Фонд держмайна скасував закупівлю через рішення Господарського суду Львівської області за позовом ТзОВ «Гео-Надра-Інвест». Як йшлося у судовому рішенні, Дашавський завод композиційних матеріалів має заборгованості перед Пенсійним фондом та перебуває в Єдиному реєстрі боржників. Саме це стало причиною відмови нотаруса укладати договір про купівлю-продаж цього заводу з фірмою Козицького.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!