Кремль планував створити концтабори для українців у Сибіру, – Данілов

1737 0
У 2021 році вийшла стаття шойгу, з якої стало зрозуміло, що Сибір хочуть розбудувати шляхом примусових робіт українців.
Фото умовне

Фото умовне

Російська верхівка мала плани з депортації значної частини українців до концентраційних таборів на заході Сибіру для примусових робіт із будівництва нових міст росіянам. Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів в інтерв'ю УП. 

«6 вересня 21-го року вийшла стаття шойгу, яка мала назву «О новых городах Сибири». Мало хто звернув увагу на цю публікацію, але ми на такі речі звертаємо увагу. Уважно її тоді прочитавши, ми мали розуміння, що бажання за рахунок наших громадян, саме нашої країни, розбудовувати Сибір, як це вже було неодноразово, у них ніколи не зникне», – сказав Данілов. 

шойгу прямо озвучив цей план – побудувати від 3 до 5 великих міст від 300 тисяч до мільйона населення, а усі повідомлення, які надавала Україні розвідка партнерів, була про концтабори, фільтраційні табори, а також фізичне знищення президента і вищого політичного керівництва на першому місці, зазначає секретар РНБО.

Читайте також: Росія мілітаризує українських дітей на тимчасово окупованих територіях

На думку посадовця, у статті шойгу натякнув про те, що на примусових роботах мали працювати українці. Російський міністр написав, що до робіт мали б, мовляв, залучати громадян із країн Співдружності Незалежних Держав. Проте, наполягає Данілов, громадяни інших країн СНД не мали такої кількості фізично спроможних громадян для звершення такого масштабного задуму з будівництва нових міст.

Нагадаємо, що у лютому цього року деякі західні ЗМІ писали про те, що росія готує фільтраційні і трудові табори для українців, щоб депортувати незгодних після вторгнення окупаційних військ. Після вторгнення російські окупанти створювали фільтраційні табори, зокрема, для депортованих маріупольців. Зазначимо, що під Маріуполем утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангуш-Нікольське-Ялта понад 20 тисяч осіб. Ще 5-7 тисяч людей – у фільтраційному таборі в селі Безіменному на Донеччині. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!