У «Львівських круасанах» прокоментували скандал з муралом Пушкіна у Харкові

3547 0
Стіну, де був мурар, вже пофарбували у сірий колір.
Фото: Андрій Галицький

Фото: Андрій Галицький

У Харкові на стіні закладу «Львівські круасани» мурал із зображенням російського поета Олександра Пушкіна обмалювали червоною фарбою. Активісти заявили, що власник закладу – львів’янин, погрожує їм за розмальований стінопис. 

«Власник ТМ погрожує активістам які розмалювали цей стінопис з російським поетом. А ще що найбільше  обурливе, власник ТМ погрожує тим людям, які вирішили допомогти та замалювати стінопис з російським поетом», написала на своїй сторінці у Facebook Оксана Кедич.

У коментарі Tvoemisto.tv засновник та співвласник компанії «Фаст Фуд Франчайзинг Груп»та торгової марки «Lviv Croissants»,Андрій Галицький зазначив, що насправді були зауваження з боку працівника закладу до вандалів, які писали нецензурні слова на стіні.

Читайте також: «За Булгакова вчепилися, бо не знають Хвильового», – Катерина Сліпченко

«Здається, що це замовна історія, можливо, конкурентів із галузі. Навпроти нашого закладу стоїть МАФ, який розмальований муралом із Пушкіна, однак на це ніхто не звертає увагу», – сказав він. 

Він зазначив, що мурал із зображення російського поета був намальований ще до відкриття «Львівських круасанів». Франшизу закладу відкрили у Харкові у 2018 році.

«Коли ми хотіли забрати це зображення, до нас прибігла районна адміністрація і заборонила це зробити», – каже він та додає, що сьогодні, 31 січня, мурал вже пофарбували у сірий колір. 

Нагадаємо, українська мережа закладів громадського харчування «Львівські круасани», належить компанії Fast Food Franchising Group, має 137 закладів. Пекарні розміщені в 44 містах України. Першу пекарню відкрили у Львові в 2015 році. Також у 2022 році мережа вже вийшла на європейський ринок. Перший заклад за кордоном відкрили у прикордонному польському місті Згожелець. Ще один заклад з’явився у Вроцлаві. 

Антоніна Костик

Фото: Андрій Галицький, соцмережі

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!