«Криза довіри». Львівська делегація покинула з’їзд партії «Голос»

2497 0
Частину партійців з Львівщини взагалі не допустили до з’їзду.
Фотоскрін із відеозвернення

Фотоскрін із відеозвернення

Сьогодні, 29 липня, у Києві відбувся з’їзд партії «Голос», на якому керівником політсили переобрали Кіру Рудик. Львівський осередок вимагав переобрати і оновити керівництво партії, однак цього не сталося, тож львівська делегація покинула з’їзд.

Читайте також: Нардеп Юрчишин зі Львова вийшов із партії «Голос» через узурпацію влади 

«На з’їзді була реальна можливість вирішити критичні питання «Голосу». Але нашу думку не врахували. Мова не лише про львівський осередок, а й про тих членів партії, які чітко висловилися за необхідність змін в організації. Частину партійців з Львівщини взагалі не допустили до з’їзду», – йдеться у заяві осередку.

В осередку кажуть, що деякі рішення з'їзду нагадували радше комуністичні традиції за помахом руки голови партії, а це свідчить про недемократичність процесів, вважають в осередку.

«Представники львівського осередку «Голосу», які були присутні на з'їзді, прийняли рішення залишити з'їзд через його не демократичність. Подальша присутність на з'їзді – це легітимізація фарсу», – йдеться у заяві.

Читайте також: Вакарчука позбавили депутатських повноважень на з'їзді партії

Лідер львівського осередку Ярослав Рущишин пропонував свою кандидатуру на посаду очільника партії «Голос». Він заявив, що партія мала шанс відродитися і перетворити внутрішньопартійне протистояння на одну зі сходинок для зростання, а не на перепону, однак цього не сталося.

Львівський осередок партії «Голос» наступного тижня прийматиме рішення щодо подальшої участі у партії, заявив у коментарі Тvoemisto.tv голова фракції «Голосу» у Львівській міській раді Віталій Троць.

«На жаль, наш статут такий, який формувався ще за лідерства Вакарчука – щоби повноваження були у його руках, коли він був гарантом всіх тих цінностей того проєкту. Лідера змінили, а повноваження лишилися. Деякі заважають розвитку партії горизонтально. Йдеться про кризу довіри. Тому ми вимагали, щоби був перезапуск. Щоби ми могли перезавантажити довіру до голови партії, до політради», – пояснив Віталій Троць.

Віталій Троць каже, що всі люди у партії є близькими за цінностями – проукраїнськими, активними, але є розбіжності у підходах до організації роботи партії. 

Читайте також: «В кожного трапляються помилки». Ярослав Рущишин про «Голос» і поїдання одне одного

Нагадаємо, що у партії «Голос» стався розкол. Затяжний внутрішній конфлікт призвів до публічного демаршу частини народних депутатів, яка звинуватила керівництво в узурпації влади. Чому партія, в яку повірили понад 5% виборців, дала тріщину, в чому причина міжуособиць та чи є майбутнє у цієї політсили, читайте в інтерв'ю Тvoemisto.tv з народним депутатом від партії «Голос» Ярославом Рущишиним.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!