Куди львів'яни можуть поскаржитися на зачинене укриття

712 0
З'явився чат-бот, де можна залишити дані про укриття.
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

В Україні запрацював чат-бот в Телеграм, в який можна повідомляти про зачинені укриття. Всі скраги буде особисто опрацьовувати міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі. 

«Все просто — ви заповнюєте бот і протягом 1 хвилини мені в телеграм приходить сповіщення, яке ми одразу беремо в роботу і відпрацьовуємо. Що важливо: всі скарги буду дивитись особисто. Також одразу це все буде перенаправлятись прямо до відповідальних на місцях. Для мене суперважливо, щоб відповідальні особи знали, що саме відбувається з укриттями на тих територіях, за які вони відповідальні», – прокоментував міністр. 

Чат-бот доступний за посиланням

За словами Ткаченка, станом на 8 січня чат-бот встановило понад 2 тисячі людей. Під час ракетної загрози було близько 100 звернень на зачинені або відсутні укриття. У деяких випадках на місцях одразу відпрацьовувала Національна поліція України. Зокрема, найбільше скарг надходило з Києва. 

Читайте також: «Укриття було переповнене вщент», – директорка львівського ліцею, що постраждав від обстрілів 

Зазначимо, користувачів просять залишати свій контактний номер телефону для зворотного звʼязку та додавати фотофіксацію порушень, адже за цю ніч були випадки, коли повідомлялося про закриті укриття, які насправді були відкритими. 

Нагадаємо, у ніч на 8 січня росія завдала масованого удару по Україні, застосувавши крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Усього зафіксовано 59 засобів повітряного нападу противника. 

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!