Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto рекомендує

1233 0
Зібрали для вас головні події, які відбудуться цього тижня.

 Міжнародний мультижанровий фестиваль-конкурс для молодої аудиторії «СТРУС»

Завтра, 5 жовтня, у Львові стартує Міжнародний мультижанровий фестиваль-конкурс для молодої аудиторії «СТРУС». Він триватиме п’ять днів і представить різні зразки сценічного мистецтва (драматичні вистави, театр ляльок, мюзикл, цирк, перформанс, пантоміма, тіньовий театр, бейбі-театр тощо).

Фестиваль у Львові проходитиме на двох різних локаціях: сцена Першого театру та сцена театру «І люди і ляльки». Програма передбачає дві частини програми: конкурсна (змагатимуться професійні театри) та позаконкурсна (можливість участі як професійних так і аматорських театрів).

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев»

Із 1 по 8 жовтня у Львові відбудеться Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев». Цими днями Львів перетвориться на велику театральну сцену. Вистави триватимуть у театрах міста та на площах, зокрема в Дворику Львівської ратуші.

5 жовтня

17.00 – Театр «Потлах»(м. Фара ін Сабіна, Італія) з виставою «20 тисяч льє під водою» Жуля Верн в постановці.

Тривалість: 1 година

Локація: театр Лесі, вул. Городоцька, 36

18.00 – Творча майстерня «Театр у кошику» з виставою «Дві кралечки – на північ» П. Нотта

Тривалість: 80 хвилин

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5

19.00 – Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. Василька з виставою «Собаче серце» за мотивами твору Булгакова

Тривалість: 140 хвилин

Локація: театр ім. Марії Заньковецької, вул.Лесі Українки, 1

6 жовтня

11.00 – Акторський майстер-клас від театру Потлах (м. Фара ін Сабіна, Італія) для молодих акторів та студентів театральних вишів

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5

20.00 – Театр Wojtka Kovalskiego (м. Ченстохова, Польща) з виставою «Homo Sovieticus».

Тривалість: 50 хвилин 

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5

7 жовтня 

14.00 – Театр «Theaturtle» (м. Торонто, Канада) з відеопоказом вистави «Альфонс» В.Муавада.

Тривалість: 1 година

Локація: театр Воскресіння, пл. Ген. Григоренка, 5

15.00 – Зустріч з Піно ді Будуа (м.Фара ін Сабіна, Італія) – презентація міжнародного фестивалю FLIPT (лабораторія фестивальних практик) та презентація вистави «Невидимі міста»

19.00 Тбіліський Вільний театр Автанділа Варсімашвілі (м.Тбілісі, Грузія) з виставою «2030 – Нам нічого втрачати» А. Варсімашвілі

Тривалість: 2 години

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5.

8 жовтня 

16.00 – Театр «Segane» (м. Тегеран, Іран) з виставою «Жінки Аушвіцу» Алі Сафарі в постановці  автора

Тривалість: 135 хвилин

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5

17.30 – ЛНУ ім. Івана Франка, кафедра театрознавства та акторської майстерності, 3-й курс з виставою «Вій. 2.0» Миколи Гоголя

Тривалість: 90 хвилин

Локація: вул. Валова, 18, 1 поверх

19.00 – Театр «Segane» (м. Тегеран, Іран) з виставою «Голодомор» в постановці Рахі Хаджі Зейнал

Тривалість: 75 хвилин

Локація: театр «Воскресіння», пл. Ген. Григоренка, 5

20.30 – Львівський академічний театр «Воскресіння» з виставою «Па-де-де»

Локація: пл. перед Оперним театром.

Фестиваль сучасної музики «Контрасти»

У Львові триває  27-ий фестиваль «Контрасти», який складається із 10 подій симфонічної, хорової та камерної музики. На нього запрошені виконавці з України, Японії, Швейцарії, Польщі, Німеччини. Лунатиме музика композиторів з України, Чехії, Угорщини, Австрії, Німеччини, Швеції, Латвії, Іспанії, Ірландії, Польщі, Швейцарії, Франції, США.

Темою фестивалю став фрагмент з есею «Час і місце, або Моя остання територія» відомого українського письменника Юрія Андруховича. 

Симфонічні програми цього року стануть окрасою Фестивалю. Швейцарський диригент Сімон Камартін привозить до Львова щойно віднайдені у нововідкритому музичному відділі Цюрихської бібліотеки партитури Германа фон Ґленка, Ганса Шойбле, Германа Ґьотца. На думку музиканта, ці твори стануть «сенсаційним відкриттям». Звучатимуть також світові прем’єри творів Богдани Фроляк та Ганни Гаврилець (1 та 3 жовтня).

Особлива увага приділена і музиці камерній: програма 2 жовтня, «Summa Tempologica» – назва проєкту, що позначає феномени людського мислення в музиці: сполучення, усвідомлення, компонування. 

COFFEE, BOOKS & VINTAGE FESTIVAL

Coffee, Books & Vintage Festival #1 – фестиваль про добру каву, про книги, та емоції, котрі вони нам дарують, про вінтажні цікавинки, атмосферу та затишок.

На фестивалі буде: 5 національних кавових чемпіонатів від Specialty Coffee Association, видавці та книжкові видавництва, розваги для дітей і літературні івенти, найкращі кав'ярні та кондитерські, ринок вінтажних меблів, прикрас і не тільки.

Фестиваль відбуватиметься 8-10 жовтня 2021 року у !FESTrepublic, що на вул. Старознесенській, 24-26.

 

Концерт «Poety. Діалог поколінь»

Подія – презентація нового альбому "POETY. Діалог поколінь"! Музично-поетичний концерт Соломії Чубай відбудеться в супроводі відомих музикантів. Ви почуєте пісні на слова видатних поетів-ювілярів: Лесі Українки, Юрія Клена, Миколи Вінграновського, Івана Франка, Дніпрової Чайки, Павла Тичини, Юрія Покальчука, Олександра Ірванця, а також батька Соломії – Грицька Чубая.

Вхід на подію вільний та потребує попередньої реєстрації. Кількість місць обмежена.

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/0Whclif

Виставка-розповідь «50 історій Львівського скансену»

Виставка-розповідь про становлення скансену, присвячена 50-літтю Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького відкривається у вівторок, 5 жовтня, у Пороховій вежі, за адресою вул. Підвальна, 4, м. Львів. Виставка триватиме з 5 жовтня по 30 листопада.

Весь 2021 рік Львівський скансен присвятив відзначенню свого 50-ліття. Головною подією урочистої річниці стане відкриття виставки-розповіді про становлення музею просто неба.

«50 історій Львівського скансену» – назва умовна, адже насправді музейних історій у десятки і навіть у тисячі разів більше. Виставка розкаже глядачам найцікавіші та найважливіші моменти в історії Музею, яка сягає значно глибших часів, аніж офіційне заснування інституції. Тут можна буде побачити численні збережені фото і музейні документи, раритетні архівні відео та фрагменти художніх фільмів, що у різні часи були відзняті на території Львівського скансену.

Підготувала Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!