Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1150 0
Зібрали для вас головні події, які відбудуться цими вихідними.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Виставка-розповідь «50 історій Львівського скансену»

Виставка-розповідь про становлення скансену, присвячена 50-літтю Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького триває з 5 жовтня до 30 листопада, у Пороховій вежі, за адресою вул. Підвальна, 4, м. Львів.

Весь 2021 рік Львівський скансен присвятив відзначенню свого 50-ліття. Головною подією урочистої річниці стане відкриття виставки-розповіді про становлення музею просто неба.

«50 історій Львівського скансену» – назва умовна, адже насправді музейних історій у десятки і навіть у тисячі разів більше. Виставка розкаже глядачам найцікавіші та найважливіші моменти в історії Музею, яка сягає значно глибших часів, аніж офіційне заснування інституції. Тут можна буде побачити численні збережені фото і музейні документи, раритетні архівні відео та фрагменти художніх фільмів, що у різні часи були відзняті на території Львівського скансену.

Коли: до 30 листопада

Де: Підвальна, 4

Мінімалізм і повторювані структури. Філіп Ґласс

 

Філіп Ґласс ‒ сучасний композитор, який пише музику мінімалізму. Проста для сприйняття, вона однак одразу торкається нашої душі і залишає виразний слід.

Одне зі слів, з яким, мабуть, асоціюється у багатьох музика Філіпа Ґласса, це ‒ "захоплення". Це музика "ідеальної" подорожі, коли за вікном мерехтять красиві міста і будинки, вихоплені на мить обличчя людей, короткі емоції…

Музика, яка ідеально підійде для того, щоб відпочити, перезавантажитись, відпустити все й оновитись.

Зверніть увагу, що у зв'язку з правилами карантину кількість квитків обмежена та діє масковий режим.

Коли: 12 жовтня

Де: Львівський оганний зал

Скільки: 120-200 грн.

 

Про що мовчать чоловіки 

Завтра, 12 жовтня, у Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться вистава, де у головній ролі – заслужений артист України, Олексій Гнатковський, який розкриє всі таємниці буття чоловіка, а також секрети стосунків чоловіків і жінок.

Виставу вперше показали на Бродвеї у 1995 році, і відтоді вона залишається рекордсменом серед «one man show», а також має на рахунку авторитетну світову театральну премію Лоуренса Олів'є - Olivier Awards, яка є театральним аналогом «Оскара».

Автор п'єси - американський сімейний психолог Роб Беккер, який часто виступав як stand-up комік. На Бродвеї ім'я Беккера стало легендою, адже постановка «Про що мовчать чоловіки» (в оригіналі - Defending the Caveman) увійшла в театральну книгу рекордів як найтриваліше шоу одного актора.

Де: вул. Гнатюка, 11

Коли: 12 жовтня, 19.00

 

Оксана Чепурна. Безконечність 

23 вересня 2021 року в Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відкрилася ретроспективна виставка Оксани Чепурної «Безконечність», присвячена 50-літтю діяльності мисткині на заводі кахлю, сьогодні це фабрика «Львівська кахлярня 1872».

Творчість Оксани Чепурної – унікальне явище у сучасному українському мистецтві. Упродовж років художниця цілеспрямована та дуже послідовна в тому, чим займається і що хоче сказати через свої твори. Помисли мисткині глибоко закорінені у традиційній народній орнаментальній культурі й одночасно сягають модерних поглядів на мистецтво і набувають сучасних форм.

Виставка триватиме до 24 жовтня 2021 року.

Де: пр. Свободи, 20

Коли: до 24 жовтня

 

Відзначення Дня захисників та захисниць України у Львові

 

14 жовтня на Личаківському кладовищі вшанують пам'ять борців за незалежність України. Захід розпочнеться о 9:00. Опісля у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла о 10:30 відбудеться молитва за захисниками України.

У межах заходів об 11:30 ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут складуть Урочисту Клятву (територія Ліцею). 

Також о 13:00 мешканців Львівщини запрошують долучитись до заходів, які відбуватимуться біля Меморіалу Героїв Небесної сотні.

Окрім вшанування пам’яті, у цей день проведуть щорічну зустріч побратимів (ветеранів АТО/ОСС) у дворику Львівської обласної державної адміністрації. Початок о 14:00.

 

Арт-вечірка малювання з вином 

Арт-вечірка — це майстер-клас з малювання з вином у затишній арт-студії для тих, хто не вміє малювати, або тільки пробує, або хоче спробувати щось нове та відпочити після роботи. 

Якщо ви не художник — це не проблема. Професійний художник допоможе вам створити гарну картину за 2-3 години своїми руками, розкрити ваш творчий потенціал.

Відбувається у затишній великій світлий студії . Майстер клас проводиться у групі до 10 людей.

Де: вул. Городоцька, 106

Коли: 13 жовтня, 19.00

Скільки: 450 грн.

Квартет Маркіяна Криси / jazz music

 

Цієї п'ятниці гості з Києва, а саме Квартет МАРКІЯНА КРИСИ везуть спеціальну програму-триб’ют «John Coltrane tribute: IMPRESSIONS».

Вечір наповнюватимуть сенсом:

  • Андрій «Бармалей» Мартиненко - тенор саксофон
  • Влад Грудницький - фортепіано
  • Радмир Некрасов - контрабас
  • Маркіян Криса - барабани         

Де: вул. Січових Стрільців, 3

Коли: 16 жовтня, 20.00 

Скільки: 200 грн

  Вечір італійської музики та атмосфери 

Kavalier Boutique Hotel & Restaurant запрошує провести осінній вечір у компанії чудових людей і зануритися в чарівний світ Італії та мистецтва «жити в задоволення». 

У програмі:

  • італійські хіти у виконанні кращих артистів міста;
  • дегустація італійських вин від сомельє ресторану «Kavalier»;
  • розіграш призів та подарунків від партнерів;
  • італійське сет-меню від шеф-кухаря ресторану «Kavalier»;
  • фотосесія;
  • завершиться вечір танцями.

Де: Старознесенська, 70

Коли: 17 жовтня, 17.00

Скільки: від 210 грн

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!