Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1373 0
Зібрали для вас головні події, які відбудуться у Львові наступного тижня.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Фестиваль «Lubomirski Festival 1.0»

Фестиваль імені Владислава Любомирського – це відкрита музична подія, присвячена відомому культурному меценату, який сприяв успіху Рубінштейна, Шимановського, Карловича, Шелуто, Ружицького та Фітельберга. Сьогодні ми знаємо, наскільки важливою є допомога державного патронату, спонсорства чи приватного патронату, тому завдяки серії відкритих мистецьких заходів ми хочемо представити надзвичайних постатей, що стоять за видатними художниками та їх творами, особливо тими, чиї заслуги обумовлені їх аристократичним походженням були стерті з карт історії в комуністичні часи.

Львівська національна філармонія імені М.Скорика стала місцем проведення чотирьох подій фестивалю, який почався 22 жовтня і триватиме до вівторка, 26 жовтня. За участі міжнародного складу музикантів звучатимуть композиції українських та польських митців.

Детальна інформація про фестиваль доступна за посиланням.

Концерт симфонічної музики Galaxy of Kendlinger

Вже 25 жовтня о 19 год у Львівській національній філармонії, що на вул. Чайковського, 7, ви зможете почути музику видатного австрійського композитора Маттіаса Георга Кендлінгера.

Вже 4 роки поспіль у Львові радо вітають його творчість в рамках Фестивалю музики Кендлінгера. Музичний журнал GRAMOPHONE описує Маттіаса Кендлінгера як «експресивного та різностороннього».

Марко Проклятий, або Східна легенда

Драматична симфонія за текстами Василя Стуса відбудеться 27 жовтня о 19.00 в театрі Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса,3). 

«У виставі використовуються образи-теми давніх українських легенд про Марка Проклятого і Мамая та східна легенда про Манкурта — дитину кочового племені, яку насильно позбавили пам’яті про свій рід…», – каже режисер-постановник Володимир Кучинський.

Концерт Vivienne Mort

Один з навідоміших та найхаризматичніших українських гуртів Vivienne Mort вирушає в тур містами України. В рамках туру 27-го жовтня 2021 року Vivienne Mort дадуть концерт в Малевич концерт-арені. 

Зовсім нещодавно українським медіа-простором поширилася звістка, що цей тур для колективу буде заключним перед творчою перервою, яка може затягнутися на невизначений термін. 

Концерт відбудеться 27 жовтня о 19.00 за адресою В’ячеслава Чорновола, 2. 

Відкриття першого магазину H&M у Львові

Перший магазин H&M у Львові відкриють 28 жовтня у торгово-розважальному комплексі Victoria Gardens, що на вул. Кульпарківська, 226А. Про це повідомляють на сайті комплексу.

Магазин бренду займе двоповерховий простір загальною площею 1 900 кв м. Тут буде представлений широкий асортимент жіночого, чоловічого, підліткового та дитячого одягу. 

Уявні маршрути Львовом

Уявні маршрути Львовом – це інтимний перформанс, який через гру у піску досліджує перетини львівських історій та урбаністичних асоціацій. Річковий пісок Полтви та óбрази на ньому стануть відправними точками у фантазійній подорожі учасників та учасниць, які зануряться в уявний світ Львова через водну стихію, точніше її відсутність. 

Апелюючи до середньовічного жанру ітінерарій (докладних паломницьких текстів та ілюстрацій) і містеріального театру, «Уявні маршрути Львовом», підважують їх, концентруючись на сучасних темах міської екології, історії місцевих громад та дис/утопічного майбутнього. 

Вистава відбудеться 29 жовтня о 19.00 у Львівському академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки, що на вул. Городоцькій, 36.

Форум динозаврів молодіжних центрів

Форум динозаврів молодіжних центрів – це захід, спрямований на розвиток мережі МЦ, підвищення якості молодіжної роботи та створення платформи для розвитку молодіжних центрів і просторів в Україні.

Його ключове завдання – напрацювання пропозицій щодо формування державної політики в напрямі розвитку молодіжних центрів та просторів в Україні. 

Під час форуму учасники: обговорять можливості для забезпечення розвитку молодіжних центрів та просторів в Україні; долучаться до формування пропозицій до розроблених Мінмолодьспортом проєктів актів; поділяться власним баченням інших актів державної політики в напрямі розвитку молодіжних центрів та просторів.

Форум проходитиме 28-30 жовтня у Львові. 

Концерт Адріани у Львові 

30 жовтня 2021 року в Центрі Довженка, що на пр. Червоної Калини, 81, відбудеться великий сольний концерт української поп-зірки Андріани у Львові, колишньої моделі, фіналістки конкурсу «Miss Music» каналу «М1».

Of The Wand & The Moon у Львові

В кінці 90-х років минулого століття данський музикант Кім Ларсен покинув свою дум – метал групу SATURNUS і знайшов абсолютно нову форму для вираження своїх ідей та емоцій у власній творчості. Новий проект Of The Wand & The Moon – ідеальний зразок нео/дарк фольку. 

Джефф Кларк - гітарист культових гаражних рокерів із персикового штату - Black Lips,представить дебютний альбом свого сольного проекту. 

Суміш фольку, кантрі та панк року, все те, за що ми так любимо Black Lips, український слухач почує першим на концертах в Україні.

Дитячий Хелловін

Наближається найстрашніша подія року – дитячий Хелловін 2021. На вас чекають: паперове шоу, аквагрим, веселі ігри та тематичний квест, приз за найкращий костюм, тематична фотозона, та різні смаколики. 

На час святкування буде відкрита обладнена дитяча кімната та працюватимуть аніматори. Вартість становить 250грн. Де: м. Львів, Рясне-Руське, пл. Європейська 1 (Кільцева дорога міста Львова) о 15.00 год. 

Виставка «Любов жертовна» 

Галерея сучасного сакрального мистецтва ICONART запрошує на виставку Уляни Томкевич «Любов Жертовна».

«Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, і візьме хрест свій, і за Мною йде». 

Виставку можна буде відвідати до 31 жовтня 2021 року у Галереї сучасного сакрального мистецтва «ICONART» за адресою: м. Львів, вул. Вірменська 26, з 12 до 18 год. щоденно, крім понеділка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!