Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4031 0
Хтось бере участь у толоках, хтось прибирає оселю. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій, щоб відпочити душею, культурно збагатитися чи допомогти місту стати святковішим.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 8 квітня, на 18:00 запрошує на оперу «Севільський цирульник»

Опера на 3 дії

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

Нічну тишу однієї з вулиць Севільї порушує серенада. Це граф Альмавіва, який видає себе за бідного юнака Ліндора, розповідає про своє кохання до красуні Розіни. Дівчина чує серенаду, але вийти на побачення не може, бо опікун, лікар Бартоло, пильно стежить за нею. Справа в тому, що старий сам надумав одружитися зі своєю вихованкою. На допомогу закоханим приходить цирульник Фігаро – хитрий, кмітливий і дотепний витівник. Він пропонує Альмавіві план: графу необхідно під виглядом солдата, який прибув на постій, проникнути в будинок лікаря і домовитися з Розіною про зустріч.

Вартість квитків: 50-300 грн.

 

А у неділю, 9 квітня, о 12:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує дітей та їхніх батьків  на оперу «Попелюшка»

Музична казка для дітей на 2 дії

Виконується українською мовою

В основі музичного твору лежить  добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злюку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких і дорослих.

Головну героїню казки Попелюшку прозвали так, тому що в будинку вона постійно поралася коло печі, вигортала з неї попіл, а також виконувала всю важку і брудну роботу. Щоб хоч якось прикрасити життя працьовитої дівчини, їй на допомогу приходить добра Фея. Силою своїх казкових чар вона нагороджує Попелюшку пишною каретою, чудовою сукнею і кришталевими черевичками. Але дія добрих чар недовга: рівно о 12-ій ночі Попелюшка перетвориться з вишуканої незнайомки в звичайну дівчину.

Але це буде пізніше. Зараз Попелюшку чекає бал в королівському палаці. Там вона зустрінеться з Принцом. Її розум і доброта запалять у його серці вогонь любові. Але скоро північ – Попелюшці пора йти. Вона поспішає і … губить кришталевий черевичок.

Вартість квитків: 40-150 грн.

 

В неділю, 9 квітня, о 12:00 та о 18:00 на містерію Василя Босовича «Ісус, син Бога живого» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

З давніх часів існували так звані постановки на релігійну тематику, які здійснювалися за підтримки церкви, щоб викликати «богобоязнь» у віруючих прихожан, а також для пропаганди релігії. (Ми знаємо такі жанри, як: містерія, мораліте та міракль). Час йшов, все змінювалося, театр набув нового розвитку, на світ народилися геніальні драматурги, актори, виникла режисура, як напрямок, з’явилося кіно. Саме останньому ми завдячуємо появі «несправжнього» Христа, а саме: створеного образу. У 1905 році виходить перший німий повнометражний фільм «Життя і страсті Ісуса Христа», де головний герой – Син Божий. Реакція церкви неоднозначна: з одного боку – це богохульство, а з іншого – тисячі  глядачів, які відкривають для себе сакральне. (Опускаємо світову літературу). В театрі також починається ера «позитивного героя», кожний шукає свого Ісуса.

Тривалість: 2 години 50 хвилин

 

Драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36), о 19:00 запрошує на балет «Motion/Переміщення».

Сучасний балет «Motion/Переміщення» – спільного франко-українського танцювального проекту на сцені Київського національного академічного театру оперети.

Франко-українську театральну ко-продукцію на сцені Національної оперети України вже побачила і оцінила київська публіка, на черзі Рівне, Львів, Івано-Франківськ, Харків та Одеса, а потім Франція та інші країни Європи.

Мистецький проект є частиною програми фестивалю «14-а Французька Весна в Україні», що цьогоріч проходить під гаслом «Новаторство і класика в рамках улюбленого формату».

Вартість квитків: 50-70 грн.

 

8 та 9 квітня, о 18:00 у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5) ставитимуть гумористичну виставу «Весела корчма».

Ця вистава отримала нагороду від журі на конкурсному VI Міжнародному фестивалі «Сусіди» в Любліні (Польща). Це колоритна вистава, наповнена танцями, єврейською музикою, гумором і смішними діалогами неодмінно додасть хвилю позитивного настрою у ці передсвяткові дні.

Тривалість вистави: 2 години 30 хвилин.

Вартість квитків: 100 грн.

 

8 квітня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє виставу «Ножі в курях, або Спадок мірошника»

Творці вистави «Ножі в курях, або Спадок мірошника» роздумують над зіткненням світоглядних моделей і систем мислення. Забобонному і апріорі упередженому способу дивитися на речі протиставляється відкритий і гуманний погляд нової людини, сповненої невситимою жагою до постійного пізнавання і відвагою бути самітним відлюдником.

Тривалість вистави: 1 година 30 хвилин.

Вартість квитків: 80-200 грн.

 

8 квітня, напередодні свого півріччя, о 18:00 театр Domus запрошує львів’ян на виставу «Добраніч, мамо!». Режисер-постановник Наталія Меньшикова торкнулася одвічної теми непростих стосунків дітей і матерів за п’єсою Марши Норман «Добраніч, мамо!».

За її словами, вистава буде цікавою як хлопцям/чоловікам, так і дівчатам/жінкам, оскільки тема стосунків однаково актуальна для всіх. Єдине обмеження – перегляд спектаклю не рекомендовано особам, молодшим 16-ти років, адже йдеться про суїцид.

На глядачів очікуватимуть оригінальні декорації від сценографа Оксани Шпакович та музичний супровід від зарубіжних композиторів. «Ми відходимо від радянських поглядів, це великий вклад у створення нашої вистави. Всім світом назбирали понад 90 метрів білої тканини для вистави. Цього разу ми співпрацювали з кримськими композиторами. Музика для цієї вистави написана ними. Наші друзі з Німеччини створили фонограму і обробили її. Я думаю, що це буде цікаво», –  додала Наталія Меньшикова.

Режисер-постановник сподівається, що перегляд спектаклю змусить замислитися глядача. «Вийти з вистави і сказати: «Дякувати Богу, в мене не так! – взагалі буде чудово».

Локація: Культурно-освітній центр ім. Довженка (проспект Червоної Калини, 81).

Вартість квитків:75 грн.

 

На п’єсу «Людина в підвішеному стані» за Павлом Ар’є 8 квітня о 19:00 запрошує глядачів Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

П’єса «Людина в підвішеному стані» написана у 2011 році. Ця вистава – про театр, про «поганий» театр, де ніхто не розуміє, що він робить та для чого, де сплутались особисті та професійні образи і конфлікти, де всі засуджують один одного та бояться правди; про те, що такий спосіб існування неприйнятний та веде до самознищення, що в підсумку й відбувається. І стає очевидно, що вистава – не лише про театр. Символічно, що вона відбувається в театрі Лесі, де стались події частково описані в тексті.

Тривалість: 2 години з антрактом

Місце: велика сцена

Для глядачів, котрим виповнилось 16 років

Вартість квитків: 60 грн

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 9 квітня , о 15:00 запрошує магічну казку для дітей та дорослих на 2 дії  «Маленька Баба-Яга».

Чи готові Ви разом із Маленькою Бабою-Ягою поринути у світ пригод та магії? Пройти усі містичні випробування? Якщо так, то Вам – до нас!

За українською міфологією Баба-Яга – родоначальниця і предкиня усіх відьом у світі. А наша Маленька Баба-Яга ще тільки вчиться чародійству і наполегливо готується до іспитів, щоб стати справжньою відьмою. Їй допомагає вірний друг – Ворон Абрахамс, а зла Тітка Румпумпель створює перешкоди. Та Маленька Баба-Яга ладна усе подолати, аби тільки потрапити в омріяний світ дорослих відьом, танцювати разом з ними у Вальпургієву ніч на горі Блоксберг…

А можливо, треба залишитися серед людей і допомагати їм у біді своїм добрим чаклунством? Який шлях обере для себе Маленька Баба-Яга? Подивимось!

Вистава орієнтована на дітей віком від 7 років.

Вартість: 16 - 30 грн.

Музика

Львів’ян та гостей міста запрошують у Вербну неділю, 9 квітня, на великопосну концерт-містерію «Страсті Христові», яку традиційно проводять у Львові напередодні Великодня. Містерія відбудеться у храмі Св. свщмч. Йосафата (вул. Замарстинівська, 134). Початок – о 19.00.

Концерт-містерія відбудеться за участю квартету солістів Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» у складі Оксани Потапової (скрипка), Романа Сокрути (скрипка), Володимира Бойчука (альт), Миколи Околовича (віолончель).

«Під заходу всі слухачі матимуть унікальну можливість долучитись до духовно-мистецького дійства, осмислити наближення свята Великодня та сповнитися незабутніми враженнями від класичної музики, яка у неповторному вигляді поєднає у собі переживання глибини прийдешнього Воскресіння Христового», – зазначають організатори.

 

8 квітня о 19:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) відбудеться концерт «Симфонічні перлини Відня».

Музична мова «віденських класиків» часто асоціюється зі стрункістю форми, ясністю гармонії й прозорістю фактури. Твори цього періоду для кожного класичного музиканта є «основою основ». Безсмертні Моцарт і Гайдн ‒ це цілий музичний всесвіт, який, хоча й заснований на класицистичних ідеалах, далеко не є повністю розгаданим, і дає нам можливість вже понад два століття відкривати все нові й нові відтінки й можливості до інтерпретації цієї музики.

Цей концерт унікальний тим, що на одній сцені, в одному оркестрі разом із досвідченими музикантами INSO під батутою відомого віденського диригента Георга Кугі, виступатимуть учні Львівської середньої спеціальної музичної школи-інтернату імені Соломії Крушельницької віком від 11 до 17 років, які отримають можливість музикувати пліч-о-пліч зі своїми старшими колегами і виконати разом із ними ключові твори в історії класичної музики, а також акомпанувати досвідченому й надзвичайно талановитому солістові ‒ Андрієві Драгану.

У програмі:

Вольфганг Амадей Моцарт. Увертюра до опери «Милосердя Тіта»

Вольфганг Амадей Моцарт. Eine kleine Nachtmusik

Вольфганг Амадей Моцарт. Фортепіанний концерт № 6

Вольфганг Амадей Моцарт. Увертюра до опери «Чарівна флейта»

Йозеф Гайдн. Симфонія № 101 («Годинник»)

Вартість квитків: 100- 200 грн.

 

Також 8 квітня о 17:00 у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) відбудеться концерт «Музика посту. Орган, сопрано і нічого зайвого»

Що таке час посту?

Це час покаяння, переосмислення свого життя, своїх вчинків і навернення до Бога.

Чи може музика допомогти у цьому?

Може, бо вона здатна зачепити найглибші струни душі людини.

На концерті звучатиме лише орган та сопрано ‒ нічого зайвого. Поєднання цих двох інструментів, створених людиною та Богом, наверне Ваші думки на роздуми про Вічність і свій шлях у цьому житті.

Зворушення, роздуми ‒ це завдяки музиці чудових та геніальних композиторів: Й.С. Бах, Дж. Перголезі, В.А. Моцарт, І.Соневицький і не тільки...

На величному духовому органі майстерно гратиме органістка Надія Величко. Доповнюватиме звучання органу прекрасний голос-сопрано з.а. України Ірини Маковецької.

Вартість квитків: 40 грн.

 

У !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26) 8 квітня, о 23:00 відбудеться вечірка «ZAVTRA meets: Shed (Ostgut Ton, 50Weapons, Berlin)»

Великий рейв у Львові! Топовий берлінський гість + українська підтримка з Києва та Львова на одній сцені заводу на Підзамче.

Shed (Ostgut Ton, 50Weapons, Берлін) – головний гість FESTrepublic. club. Легенда техно-сцени з трьома десятками релізів у доробку і свіжим березневим альбомом, який вже встигли розхвалити провідні музичні критики. Йому однаково раді і берґхайнівський лейбл Ostgut Ton, і, наприклад, інший берлінський лейбл 50Weapons, який закрився на піку популярності, зразу ж після випуску своїх обіцяних 50 релізів.

Slava Lepsheev (Схема, Київ) – так само, як звучання Head High асоціюється з рейвом у Берліні, так і серія Схема, творцем якої є Слава, асоціюється з рейвом у нас. Вже вчетверте він приймає запрошення ZAVTRA – і всі попередні рази ми залишалися дуже задоволені.

Flashy, Lstn, Zbaraski (ZAVTRA, Львів) + Lawrin (Львів) – домашня вінілова техно-підтримка. Саме вони спробують зробити все, щоб львівське звучання не загубилось на фоні Берліна та Києва.

Вартість квитків: 150 грн.

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні. Зокрема, львів’ян запрошують на покази просто неба.

Розклад показів просто неба:

8 квітня (субота) 21:00 - Вічність (Чань Ань Хунг, Франція, 2016, мелодрама) мовою оригіналу з субтитрами*

9 квітня (неділя) 21:00 - Провини наші (Адам Сміт, Великобританія, 2016, кримінальна драма) озвучений українською мовою*

Враховуючи швидку зміну весняної погоди, глядачів просять не забувати одягатись трохи тепліше, ніж зазвичай. Коцики, пледи також не будуть зайвими.

Розклад звичайних показів

8 квітня (субота)

15:00 – «Червона черепаха» (Франція, Японія, 2016, анімаційний фільм)

17:00 – «Червона черепаха» (Франція, Японія, 2016, анімаційний фільм)

19:00 – «Вічність» (Чань Ань Хунг, Франція, 2016, мелодрама) озвучений українською мовою

21:00 – «Тоні Ердманн» (Марен Аде, Німеччина, Австрія, 2016, трагікомедія) озвучений українською мовою

9 квітня (неділя)

13:30 – «Червона черепаха» (Франція, Японія, 2016, анімаційний фільм)

15:00 – «Червона черепаха» (Франція, Японія, 2016, анімаційний фільм)

16:30 – «Тоні Ердманн» (Марен Аде, Німеччина, Австрія, 2016, трагікомедія) озвучений українською мовою

19:00 – «Вічність» (Чань Ань Хунг, Франція, 2016, мелодрама) озвучений українською мовою

21:00 – «Провини наші» (Адам Сміт, Великобританія, 2016, кримінальна драма) мовою оригіналу з субтитрами

Квитки – 30 грн., можна придбати у касі кінотеатру , або онлайн

* Вартість квитків на покази на даху: 40 грн. онлайн / 60  грн.у касі

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на комедію «Красиво піти».

Головні герої фільму – троє друзів Віллі (Морган Фріман), Джо (Майкл Кейн) і Ел (Алан Аркін). Вони прожили довге життя, а тепер нудьгують без діла на пенсії. І все б нічого, якби їм було про що згадати. Але прожите життя не таке цікаве, як їм хотілося б. Потрібно хоч на останок зробити щось незвичайне. Тому друзі вирішують пограбувати банк, а на виручені гроші вирушити до Лас-Вегасу.

Комедія «Красиво піти» є римейком однойменного фільму 1979 року. Історія про трьох чарівних дідуганів, які вирішують відзначитися на старості років, отримала друге життя завдяки компаніям New Line Cinema і Warner Bros. До продюсування картини залучили продюсера оригінального фільму Тоні Білла. Режисуру довірили Заку Браффу (актор і режисер серіалу «Клініка»), який присвятив свою кар'єру комедійному жанру. На головні чоловічі ролі запросили досвідчених акторів, кожен з яких був удостоєний премії «Оскар». Зйомки картини стартували в серпні 2015 року в Нью-Йорку.

Час сеансів у суботу та неділю: 2D (12:15; 16:25; 19:30; 21:30)

Вартість квитків: 85-145 грн.

Виставки та лекції

В неділю, 9 квітня у виставкових залах Художньо-меморіального музею Олени Кульчицької (вул. Листопадового Чину, 7) о 16.00 відбудеться лекція «Митрополит Андрей Шептицький у житті і творчості Маестро», присвячена взаєминам двох знакових постатей в історії міжвоєнної Галичини ‒ митрополита Галицького Андрея графа Шептицького та митця Олекси Новаківського. Відвідувачі матимуть нагоду дізнатися про вплив Владики на долю видатного художника і заразом ознайомитися з творами, натхненними особою Слуги Божого митрополита Андрея.

Вхід: 20 грн.

З 22 березня по  11 квітня у Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2а)відбувається виставка «Взаємодія / Діє»

12 графічних робіт (художники: Олена Старанчук та Олег Грищенко) про реформи в Україні. Малюнки ілюструють успішні шляхи змін через взаємодію різних державних структур із громадою.

Концепція розроблена командою IREX разом з МВС України. Заторкнуті питання поліцейської та пожежної реформ, прикордонної служби, гендеру, ВПО, воїнів АТО, національних меншин, усиновлення, екології, людей з фізичними вадами.

У рамках проекту «Комунікаційна підтримка залучення громадськості до процесу реформ» міжнародної організації IREX, за фінансової підтримки Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності держдепартаменту США (INL), в партнерстві з Міжнародною організацією з розвитку права (ІDLO) та Перша Львівська Медіатека.

Вхід вільний

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

 

Галерея Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б) 29 березня – 22 квітня запрошує відвідувачів на виставку живопису і художнього скла Яни Масалович «Жінка».

Виставка студентки 6 курсу кафедри художнього скла ЛНАМ. «Жінка» є ключовим концептом у творчості Яни Масалович. Вона ретранслює її образ у найрізноманітніших варіаціях: спокусницею, мінливою, хвилюючою, ніжною, тендітною наче скло, а іноді такою незворушною… Жінка – це маленький всесвіт, навколо якого все обертається.

Метою проекту є продемонструвати авторське бачення молодою художницею образу жінки, інтерпретованого у живописі та склі.

Живописні твори художниці вирізняються непересічною експресією, динамікою композиційних рішень та особливим відчуттям кольору.

Її роботи у художньому склі демонструють високий мистецький рівень, професійне володіння складними технологічними прийомами та формотворчими методами.

Вхід вільний

 

Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26) до 9 квітня демонструватиме виставку Сергія Радкевича «Контрзміна».

Контрзміна (інформаційно-живописний проект, фрагменти дослідження). Часові культурні зміни та нетривка соціальна актуальність змушують перемінюватись навіть сталі одиниці архітектури. Зміна рукотворних культових споруд. Потреба чи ситуативність?

Початкова статична структура, створена для сакральних обрядів, зазнає функціональних та ідеологічних змін. Потреба чи тимчасова актуальність?

Культова архітектура, мури якої увібрали пам’ять попередніх подій. Стіни, що покриті шаром білої фарби, утримують всю історію споруди.

Потреба чи соціально територіальна відповідальність?

Святі, немов примари, зникаючи, залишаються присутніми у багатошарових структурах стін. Зміна – потреба чи тимчасова актуальна реальність, що відповідає суспільним запитам певної території?

Вхід вільний

 

З 27 березня  по 16 квітня виставка сучасної української сценографії театру ім. Леся Курбаса буде представлена у Дитячому центрі сучасного мистецтва «Агов» (вул. Городоцька, 36)

На виставці представлено сценографію до вистав Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса одразу від чотирьох художників – Володимира Стецьковича, Влодка Кауфмана, Богдана Поліщука та Олексія Хорошка.

Просто неба

8 квітня Сихів чекає гостей на акції «Верба на Сихові».

о 13.00 - біля кінотеатру ім.Довженка (проспект Червоної Калини, 81)

о 15.00 - у сквері Гідності (проспект Червоної Калини, 105)

Організатори окреслюють те, чим займатимуться в межах акції так:

·        Робимо Великодню вербичку, яку зможемо освятити наступного дня

·        Водимо гаївки

·        Граємо Великодні ігри

·        Смакуємо каву та чай

·        Спілкуємося

·        Отримуємо гарний настрій)

Благодійний внесок за участь у майстер класі - від 25 грн.

 

У неділю, 9 квітня, відбудеться святкування Всесвітнього дня молоді. З цієї нагоди пройде молитовна Хресна дорога, яку організовує парафія храму Різдва Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви. Хода розпочнеться о 14.30 від Храму (просп. Червоної Калини, 70).

«У Квітну неділю ми святкуємо День молоді. Запрошуємо всіх на нашу Хресну ходу і спільну молитву за те, щоб ми мали благословенний шлях. Ми пройдемо Хресною ходою у молитві та будемо просити, щоб Господь подарував нашим душам освячення і можливість дивитись на цей світ по-Божому, а це означає любити, бути мужніми, послідовними, стати на той шлях, яким є Христос», – зазначив о. Орест Фредина, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Хресна хода пройде за маршрутом: просп. Червоної Калини, 70 (храм Різдва Пресвятої Богородиці) – просп. Червоної Калини, 62 (розворот навпроти ТЦ «ВАМ») – просп. Червоної Калини (непарна сторона, додаткова смуга руху) – просп. Червоної Калини, 36-а (розворот навпроти ТЦ «Шувар») – просп. Червоної Калини (парна сторона, додаткова смуга руху) – просп. Червоної Калини, 70 (храм Різдва Пресвятої Богородиці). За маршрутом ходи ситуативно перекриють рух транспорту.

Захід триватиме до 17.00.

 

9 квітня в Ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка відбудеться день відкритих дверей.

Як повідомили Tvoemisto.tv в адміністрації Ботанічного саду, на території вже розцвіли різні види квітів і кущів: магнолії, рододендрони, підсніжники, білоцвіти, чемерники, ряст, первоцвіти, анемони, крокуси, горицвіти. Додали, що зараз рясно цвітуть кущі форзиції.

Сад буде відкритий для прогулянок лише в неділю, 9-го квітня з 14:00 до 18:00.

Додамо, ЛНУ ім. Івана Франка доглядає за двома ботанічними садами. Перший знаходиться на вул. Черемшини, 44, а другий на вул. Кирила і Мефодія, 4. Відкритими будуть ці дві локації.

Прибирання та благоустрій

«Авто Євро Сила» запрошує львів’ян до толоки в парку «Горіховий Гай». Прибирання розпочнеться в суботу, 8 квітня, о 12.00 біля входу у Львівський кіноцентр (вул. В. Великого, 14А).

Ініціатори толоки забезпечать всіх охочих рукавицями та мішками для сміття. Організатори просять мати з собою граблі, віники та хороший настрій. Після завершення заходу планують солодке частування.

«У час, коли великодні свята приходять у наші домівки, важливо, щоб не лише на приватних територіях було чисто і приємно, а й у зелених куточках міста, на узбіччях доріг і вздовж міських вулиць. Питання чистоти міста залежить не лише від комунальних служб, а й від свідомості самих громадян», – зазначають організатори толоки.

 

8 квітня на 11.00 на територію колишнього жоржинарію в Стрийському парку запрошують всіх, хто бажає допомогти його відновити.

Для того, щоб Стрийський парк став приємнішим і комфортнішим для відпочинку, активісти запустили спільнокошт на проект для відновлення жоржинарію. Для цього вирішили закупити 100 цибулин різних сортів. Ціна однієї цибулини 36 гривень, отже на всі цибулини потрібно було зібрати 3600 гривень.

У коментарі для Tvoemisto.tv Олександр Шутюк розповів, що кошти зібрати вдалося, і 8-го квітня планують розпочати основні роботи. До робіт має долучитись ЛКП «Зелений Львів» та студенти УКУ.

За деталями можна звертатись до Олександра Шутюка на його сторінці у ФБ.

Спорт

8 та 9 квітня Львівщина прийматиме «золотий» фінал Суперліги з волейболу серед чоловічих команд.

Як повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА, перші два поєдинки відбудуться у львівському Палаці спорту «Галичина» (вул. Керченська, 8) – 8 квітня (субота) о 20:15 та 9 квітня (неділя) о 18:00.

За підсумками другого етапу національної Суперліги з волейболу серед чоловічих команд за перемогу в чемпіонаті України ігрового сезону 2016/2017 років змагатимуться львівська команда «Барком-Кажани» та харківський «Локомотив».

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!