Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4025 0
Подивитися фінал Євробачення на проспекті Свободи чи відвідати цікаву виставку і надихнутися на нові звершення. Tvoemisto.tv пропонує локації і події, де можна розважитися і відпочити.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 13 травня, на 18:00 запрошує на оперу «Ріголетто»

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

Лібрето Франческо Марії Піаве за мотивами драми Віктора Гюго «Король забавляється»

Подвійне життя веде Ріголетто ‒ блазень розпусного герцога Мантуанського. При дворі він – охочий виконавець волі пана, в маленькому будиночку далеко від палацу ‒ ніжний батько, що береже від усього світу свою доньку Джільду. Ріголетто жорстоко насміявся над горем старого графа Монтероне, дочку якого занапастив герцог. Монтероне з гнівом проклинає блазня.

Страшним тягарем нависло над Ріголетто прокляття старого. Пізно ввечері біля будинку, де живе Джільда, Ріголетто зустрічає незнайомого, який пропонує за плату здійснити будь-який злочин. Ніжністю і любов’ю сповнена зустріч Ріголетто з донькою Але Джільда приховує від батька знайомство з юнаком та пал­ке почуття, що народилось у її серці. Про таємні відвідини Ріголетто дізнаються придворні. Вони викрадають Джільду, вважаючи, що це коханка блазня. Відчаю Ріголетто немає меж.

Вартість квитків: 50-300 грн.

 

А у суботу та неділю, 13-14 травня, на 15: 00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на Цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

Цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали» – це музичні заходи у одному з найкрасивіших залів у Львові та чудова нагода оглянути інтер’єр Львівської опери й відчути «дух епохи» цієї величної будівлі

Субота, 15:00

Ірина Ключковська – вокал (сопрано), лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів

Мар’яна Самотос – фортепіано

Неділя, 15:00

Ірина Ключковська – вокал (сопрано),

лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів

Мар’яна Самотос – фортепіано

Вартість квитків: 100 грн.

 

В неділю, 14 травня, о 18:00 на виставу «Сільва» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

В основі сюжету доля актриси і співачки Сільви Вареску. У неї закоханий молодий офіцер Едвін Волянюк, представник знаменитого княжого роду. В останній день виступу Сільви на сцені вар’єте «Орфеум», де полюбляють проводити свій час віденські аристократи, Едвін пропонує Сільві руку та серце. Проте батько юнака, князь Леопольд Волянюк всілякими шляхами намагається перешкоди закоханим. Адже він навіть не припускає думки, що у його роді «з’явиться якась там співачка…». Закоханим доводиться пройти чимало драматичних та комічних перешкод, аби врешті-решт залишитись разом. Тривалість: 3 години

Вартість квитків: 50-150 грн.

 

13 травня, о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3) представляє психологічну драму «Раптом минулого літа»

П’єса «Раптом минулого літа» чи не найбільш радикальний текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя – збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе.

Вартість квитків: 100-150 грн.

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 13 травня , об 11:00 запрошує на виставу для дітей «Троє поросят».

Добре відомі усім персонажі казки про трьох братиків-поросяток потрапляють у сучасний світ, знайомий і впізнаваний для нинішнього глядача.

Режисер-постановник вистави заслужена артистка України Ольга Гапа також є автором літературного матеріалу, в якому закладені класичні акценти добра і щирості, взаємодопомоги. Усе це вирішується через цікаву і захоплюючу форму гри.

Вистава вирішена у жанрі музичного шоу і залишає незабутнє враження як у дітей, так і у їхніх батьків.

Вистава розрахована на дітей молодшого шкільного віку.

Тривалість вистави: 1 год. 40 хв.

Вартість: 20 - 35 грн.

 

А у неділю, 14 травня , Перший театр (вул. Гнатюка, 11) о 12:00 та о 15:00 запрошує на виставу для дітей «Веселі піратські історії».

Кожна дитина на світі мріє про романтичні пригоди. Вистава «Веселі піратські історії» запрошує глядачів у морську подорож.

Коли піднімається завіса на сцені, у всій красі постає велика піратська шхуна. Доброзичливий капітан розповість про свій корабель і познайомить із кожним піратом. Уся весела команда відправляється до Піратської Бухти на пошуки таємничих скарбів. Дорогою мандрівників очікують зустрічі з іншими кораблями, полювання на хижих риб, знайомство зі східною принцесою та багато інших цікавих пригод. Пірати потрапляють у кумедні ситуації, адже вони – не справжні пірати, і пошук скарбів – це лише привід, а небезпечна подорож для них – весела пригодницька гра!

Перший театр запрошує усіх бажаючих приєднатися до нашої команди і разом вирушити у відкрите море цікавих пригод!

Тривалість вистави: 1 година 10 хвилин.

Вартість: 20 - 35 грн.

 

Музика

14 травня Львівська обласна філармонія о 12:30 гостинно запрошує концерт, присвячений Дню матері «Ой ходить сон».

Тепло, любов, ніжність та турботу про дітей жінки здавна виражали у піснях. Важка, виснажлива робота, яку вони виконували по господарству, нестача засобів на існування, та всілякі дрібні негаразди не заважали матері знайти кілька хвилин для свого маленького сонечка, надто, коли дитина готувалася до сну. Ще з малечку неньки співали дітям колискову, наповнювали її своєю любов’ю, зичили малятам здоров’я, щастя, добробуту, приправляли невибагливі рядки простенькою мелодією, організованою ритмом колиски. Заколисані тембром маминого голосу і теплом, яке віє від матері, малята засинали. Монотонний тихий спів і пестливі слова також допомагали приспати дитя. В піснях розповідається, як до колиски підступає пухнастий котик, як прилітають голуби і приносять на крилах сон, є у колискових і образи Дрімоти, Сну. Часто траплялося, що у колиску до дитини окрім казкового кота, про якого співалося, садовили справжнього вусатого, й вважалося, що його муркотіння заспокоювало малятко.

«Ой ходить сон коло вікон, а дрімота – коло плота» - співали матері, заколисували діток і далі поверталися до важкої буденної роботи. Але ніжність та турбота про своїх малюків все ж не залишали їхнє серце. Саме таким заспокійливо-мрійливим за характером буде концерт, на якому Ліля Вікарук,  Ірина Жовтолист виконуватимуть найніжніші колискові.

Вартість квитків: 20 грн.

 

Музей «Дім Франка» (вул. Івана Франка 150-152) у неділю, 14 травня запрошує на розмову у формі концерту з гуртом «Три кроки в ніч», що працює над пісенним циклом «Кораблі». Говоритимуть про досвіди читання поезії, про тексти як зустріч з іншим і з собою, про чиїсь вірші, що стають твоєю музикою.

Розмова відбудеться у формі концерту.

Корабель звично уявляти в образі вітрильника. Клаптик хисткої тверді між двох стихій – моря і вітру. Людині не призначено жити ані в воді, ані в небі, але той, і той простори манять її. В їхніх глибинах вона бачить відображення власної незримої глибини. Душа води, душа повітря і душа дерева, – дослухаючись до них, людина здатна рухатись куди забажає. Від берега. До берега. Усамітненій в цій мандрівці людині завжди бентежно і радісно зустріти іншого мандрівника, інший корабель, що також пливе тут, між морем і небом, від невідомо яких берегів у невідь які краї. Уявімо собі, що кораблі цих поетів зустрілися надвечір на відстані погляду, і час зупинився.

Василь Стус, Катерина Калитко, Василь Голобородько, Катерина Міхаліцина, Богдан Ігор Антонич,Три кроки в ніч. У Домі Франка»

 

Кіно

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

13.05 Субота

15:00 – Мультфільм для дітей

17:00 – «Чарівні чудові» (Великобританія, США, 2016, романтична комедія)

18:30 – «Пальми в снігу» (Фернандо Гонзалез Моліна, Іспанія, 2016, мелодрама)

21:00 – «Любов і пристрасть. Даліда» (Франція, 2016, мелодрама, біографія)

 

14.05 Неділя  

13:30 – Мультфільм для дітей 

15:00 – Мультфільм для дітей 

16:30 – «Пальми в снігу» (Фернандо Гонзалез Моліна, Іспанія, 2016, мелодрама)

19:00 – «Любов і пристрасть. Даліда» (Франція, 2016, мелодрама, біографія)

21:00 – «Чарівні чудові» (Великобританія, США, 2016, романтична комедія)

Вартість квитків: 30 грн.

 

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на пригодницький фільм «Король Артур: Легенда меча».

Молодий Артур (Чарлі Ханнем) днями тиняється провулками Лондініума. Хлопець нічого не знає про своє походження і не замислюється про це, допоки в його руки не потрапляє меч Ескалібур. Завдяки силі, яку приховує в собі зброя, Артур дізнається, що народжений бути королем. Його батьків убив Вортігерн, який тепер незаконно посідає престол. Хлопець вирішує організувати повстання і скинути тирана. На шляху до поставленої мети він зустріне своє кохання – прекрасну Гвіневру (Астрід Берже-Фрісбі).

Пригодницький фентезійний фільм «Король Артур: Легенда меча» – чергова робота культового режисера Гая Річі («Карти, гроші, два стволи», «Великий куш»). Зйомки розпочали в березні 2015 року, працювали у Великобританії, в Уельсі та Шотландії. Для героя британських легенд та романів короля Артура ця картина стане п'ятнадцятою появою на екрані. Припускають, що фільм стане першим у можливій серії з шести фільмів про лицарів Круглого столу.

Час сеансів у суботу та неділю: 3D (10:30; 15:00; 15:30; 18:00; 20:30; 23:15) 2D (10:15; 13:00; 14:45; 22:30)

Вартість квитків: 85-150 грн.

 

Виставки

У суботу та неділю 13-14 травня о 17:00 на органний концерт «Музика бароко. Орган, труба та сопрано» запрошує Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8).

Органістка Надія Величко підготувала для дуже гарні твори Г.Ф. Генделя, А.Вівальді, Генрі Перселла, а також ще багато інших

Звучатиме не лише орган: на своїй чудовій трубі Андрій Наконечний та зачарує неймовірне сопрано з.а. України Ірини Маковецької

Приходьте до нас і пориньте у епоху бароко.

Вартість квитків: 40 грн.

 

З 10 травня по 12 червня  у Національному музеї у Львові імені Андрея  Шептицького (гол. будівля, просп. Свободи 20) відбуватиметься виставка Павла Макова «Фонтан».

У виставковому проекті Павла Макова «Фонтан» важливу роль відіграють цифри. Переважно чотиризначні, що позначають роки, і ті, що діляться на два.

У 1917-му, сто років тому, відбулася мистецька «революція 17-го року» – ховаючись під псевдонімом Річарда Матта, Марсель Дюшан представив свій «Фонтан» на виставці «Суспільства незалежних художників» у Нью-Йорку. Від реді-мейду залишилися лише фотографія і пізні авторські репліки.

У 1995-му Павло Маков створив «Фонтан виснаження» – символ життєдайності у великому циклі UtopiA. Вперше його образ виник на малюнку «Збір соку», який увійшов до авторської книги «Книга води» (1994) і за словами художника «…з'явився сам собою, майже без моєї участі і визначив подальший розвиток подій на багато років». За структурою він відповідав анатомії людини і харківським рікам у тому місці, де Харків впадає у Лопань. Надалі образ був розвинений у кількох роботах під назвою «Місце. Фонтани» (1995), такими собі мапами водопостачальних споруд Харкова, жодна з яких тоді не працювала. Врешті-решт, «Фонтан виснаження» отримав матеріальне втілення у бронзі та неодноразово ставав частиною ландшафтів на роботах різних серій.

 

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку» експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

 

З 11 до 21 травня у Львові можна відвідати Третю загальноміську виставку акваріумних риб «Барви гуппі плюс» (гуппі та інші види акваріумних риб, які народжують живих мальків).

Організовує виставку Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр та Львівський клуб акваріумістів. Експонати на виставку представлятимуть міський дитячий еколого-натуралістичний центр та приватні акваріумісти міста Львова, а також гості з Києва та Харкова.

На виставці представлено 32 авторських акваріуми, об’ємом 20-60 літрів. Також вперше на виставці і вперше в Україні будуть представлені окремі види акваріумних риб природного забарвлення, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Виставка триватиме у приміщенні Міського дитячого еколого-натуралістичного центру (вул. Кубанська, 12) щодня з 12:00 до 18:00 до 21 травня.

Вхід вільний.

Фестивалі

Центр дитячої творчості «Веселка» Франківського району м. Львова запрошує мешканців та гостей міста на ХІІ Міжнародний фольклорний фестиваль «У колі друзів», присвячений Дню Матері.  Фестиваль проводитиметься у Львові 11-14 травня 2017 року. В програмі фестивалю урочисті концерти-презентації фольклорних колективів-учасників фестивалю 13 травня 2017 року в Концертному залі ім. С.Людкевича Львівської обласної філармонії (початок о 16.00) та 14 травня 2017 року на співочому полі Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького «Шевченківський гай» (початок о 17.00
Учасники фестивалю:
- фольклорний ансамбль народної культурної асоціації «Зестреа Ґуґуланілор» (Румунія); 
- культурно-просвітницький ансамбль «Пронья» (Боснія і Герцеговина);
- фольклорний ансамбль пісні і танцю «Вісла» (Польща);
- зразковий ансамбль танцю «Чароуни свет» (Білорусь);
- народний танцювальний колектив "Ярославна" (м.Бобровиця, Чернігівська обл.);
- вокальна студія «Хатбіт» (м. Слов'янськ, Донецька обл.);
- ансамбль танцю «Усмішка» (м. Білозерське, Донецька обл.);
- дитячий зразковий фольклорно-етнографічний ансамбль «Маленькі бойки» (смт. Перегінське, Івано-Франківська обл.); 
- львівське культурне товариство «Ческа беседа»;
- народна капела бандуристок «Ягілка»
- ансамбль народної музики і танцю «Ґорґани» Центру дитячої творчості «Веселка» - господарі фестивалю.

 

На площі перед театром опери та балету імені Соломії Крушельницької 13 травня у фан-зоні можна буде переглянути фінал Євробачення-2017, яке цьогоріч відбувається в Києві.

Розклад

•        13:00-22:00 Робота фотосекторів ТМ Львівське та Якобсу

•        15:00-18:00 Інтерактив  з Юрієм  Рихликом

•        18:00-20:30 Активності від Jacobs

•        20:30-21:20 ФІРА

•        21:20-22:00 PANCHYSHYN

•        22:00-01:30 Пісенний конкурс Євробачення 2017. Фінал. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

 

Ботанічний сад

14 травня, у День матері з 14:00 до 18:00 триватиме День відкритих дверей у Ботанічному саду (вул. Черемшини, 44). Організатори на офіційній сторінці саду у Facebook зазначають: «Нам буде неймовірно приємно, якщо ви об’єднаєте ці події і завітаєте до нас зі своїми матусями. Або ж навпаки, любі мами, беріть дітлахів і гайда гуляти в Сад. Від себе обіцяємо рододендрони, деревовидний піон, бузок і безліч іншої краси!»

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!