Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

4133 0
Екскурсія містом чи перегляд кіно на даху? Театральні прем’єри і фестиваль у органному залі? Толока або відвідини ботанічного саду? Tvoemisto.tv має кілька ідей для незабутніх вихідних
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 8 липня, о 18:00 запрошує на оперу «Мойсей».

Лібрето Богдана Стельмаха і Мирослава Скорика за однойменною поемою Івана Франка. 

Опера на 2 дії, 5 картин,  з прологом та епілогом

Усім ще зі шкільної парти відома поема «Мойсей» Каменяра. Пророк намагається наставити на істинний шлях людей, проте вони вибирають лжепророків, які задурманюють їхні голови пустими обіцянками та гучними облесливими словами. Що їх чекає далі? Чи є у такого народу майбутнє? І чи не надто суголосна ця поема з нашою дійсністю? Опера поставить усі крапки над «і».

Вартість квитків: 50-400 грн.

 

А 9 липня Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) о 18:00 запрошує на премєру балету «Кармен-сюїта» Ж. Бізе-Р. Щедріна «Шехерезада» на музику М. Римського-Корсакова.

У центрі балету – трагічна доля циганки Кармен і солдата Хозе, якого Кармен залишає заради молодого Тореро. Взаємовідносини героїв і загибель Кармен від руки Хозе зумовлені Фатумом.

З перших хвилин перегляду балет «Шехеразада» заворожує і переносить глядача в епоху правління шахів – у часи, коли склалися всім відомі казки «1001 ночі». Вся атмосфера казковості супроводжується прекрасною музикою Миколи Римського-Корсакова. В основу одноактного балету взято епізоди з казок Шахерезади.
Вартість: 50-400 гривень.

 

У неділю, 9 липня, о 18:00 на виставу Федора Стригуна «Украдене щастя» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Влаштуйте собі вихідні з Франком. Адже «Хто у кого вкрав щастя?» – питання навчальної програми до найрепертуарнішого твору Івана Франка. Замислившись над цим, навіть непрофесійні критики знайдуть кілька відповідей – брати, які віддали Анну за нелюба, Микола Задорожній, що став перепоною на шляху у закоханих, Михайло Гурман, увірвавшись у розмірене життя подружжя, та і сама Анна, яка так і не вгамувала своє серце. Театр, як організм спресованої критичної думки, вбачає в «Украденому щасті» привід для серйознішої розмови.

Вартість:60-100 гривень.

Тривалість: 3 години.

Музика

8 липня о 17:00 Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) кличе слухачів на «Відкриття Фестивалю «Діапазон». Органістка Оксана Мацелюх».

Середина літа для Львова – це час мистецьких фестивалів. З 8-го липня Львів стає ще й міжнародним центром органного мистецтва. Вже всьоме до Будинку органної та камерної музики спрямують свої погляди всі львів’яни і гості нашого міста, для яких звучання найбільшого і найдосконалішого в Україні органа пов’язане зі світовими досягненнями і в області сакрального, і світського мистецтва. Вершиною цього мистецтва є творчість генія епохи бароко Йоганна Себастьяна Баха. Речіталем, який буде повністю присвячений найбільшій постаті в історії музики, відкриє свято органного мистецтва 8 липня 2017 року одна із провідних українських органістів Олена Мацелюх.

Вартість: 50 грн (квитки можна придбати у касі перед концертом або на сайті)

 

А вже 9 липня о 17:00 Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) в рамках Міжнародного фестивалю «Діапазон» запрошує послухати «Міхала Бялко та органну культуру Кракова у Львові».

У його програмі поруч із творами польських композиторів, серед яких і народжений у Львові Войцєх Кіляр, прозвучать твори Баха, Мендельсона, Сужинського, Желєнського і Мессіана. Така стилістична палітра – від бароко і романтизму до сучасності є свідченням високого професіоналізму і здобутої в час студій у провідних європейських органістів майстерності обдарованого 30-річного музиканта.

Вартість: 50 грн (квитки можна придбати у касі перед концертом або на сайті)

 

9 липня о 12:30, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) ставитимуть музичну казку за Іваном Франком «Лис Микита (для учнів молодших класів)».

«Лис Микита» – казка про звірів, насичена, яскрава, приправлена гумором. Іван Франко вдало зобразив людські натури заховавши їх за масками звірів. Артисти Львівської філармонії продемонструють маленьким глядачам чудову музичну казку на професійному рівні, створять гарний настрій.

Вартість квитків: 20 грн.

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул.Стрийська, 30) запрошує на мелодраму «Він і Вона»

Події фільму розгортаються в Парижі. Відносини між Віктором (Ніколя Бедос) і Сарою (Дорія Тільє) зав'язалися випадково. Тоді в барі вони ще не знали, що їхні життєві цінності настільки близькі. Віктор – письменник-початківець, а Сара – магістр з класичної літератури. Познайомившись ближче, вони вже не змогли жити одне без одного. Та попри 45-річний досвід відносин, їхні почуття не згасли.
Мелодрама «Він і Вона» є дітищем француза Ніколя Бедоса. Ідею створити подібний проект він виношував з 15-річного віку. Фільм є його дебютною роботою як режисера і композитора. Він написав до фільму сценарій в співавторстві з Дорією Тільє. Удвох вони виконали головні ролі у фільмі. Картина охоплює 45-річний відрізок часу, тому акторам, щоб виглядати правдоподібно, доводилося по 6-7 годин на день проводити в кріслі гримера. Щоб краще вжитися в роль, Дорія Тільє навіть на деякий час повернулася до занять в театральному училищі, яке закінчила.
Час сеансів: субота та неділя, 2D (18:00, 20:15, 22:30).
Вартість квитків: 80-140 грн.

 

У Львівському кіноцентрі(вул.Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

8 липня (субота)

15:00 ‒ Мультфільм для дітей
17:00 ‒ «Життя Кабачка» (Швейцарія, Франція, 2016, анімаційний фільм, 16+)
19:00 ‒ «Візьми мене штурмом» (Дені Бун, Франція, Бельгія, 2016, комедія)
21:00 ‒ «Маніфесто» (Джуліан Розефельд, Німеччина, Австралія, 2017, фільм-перформанс)

9 липня (неділя)
13:00 ‒ Мультфільм для дітей
15:00 ‒ «Життя Кабачка» (Швейцарія, Франція, 2016, анімаційний фільм, 16+)
17:00 ‒ «Життя Кабачка» (Швейцарія, Франція, 2016, анімаційний фільм, 16+)
19:00 ‒ «Візьми мене штурмом» (Дені Бун, Франція, Бельгія, 2016, комедія)
21:00 «Маніфесто» (Джуліан Розефельд, Німеччина, Австралія, 2017, фільм-перформанс) 22:00  (показ на даху) «Вісім з половиною» (Федеріко Фелліні, Італія, 1963, трагікомедія)*

Квитки – 40 грн, можна придбати у касі кінотеатру, або онлайн на gastroli.ua

*Квитки на покази на даху: 40 грн - попередній продаж, 60 грн - у день показу.

 

9 липня о 14:00 відбудеться кінопоказ «Дивовижна історія Бенджаміна Баттона» у кав’ярні-музеї «Фіксаж» (вул. Князя Романа, 6).
«Загадкова історія Бенджаміна Баттона» — це фільм Девіда Фінчера, прем'єра якого відбулася 25 грудня 2008 в США, знятий за однойменним оповіданням Френсіса Скотта Фіцджеральда.
Оскільки розповідь була короткою, сценарист Ерік Рот перетворив її у 200-сторінковий сценарій, який описує 80 років життя цієї незвичайної людини.
Сюжет: на початку XX століття, у вісімдесятирічному віці народжується Бенджамін Баттон (Бред Пітт) і починає жити в зворотному порядку: народжується старим і молодіє з кожним днем. Згодом стикається зі складнощами, коли закохується в десятирічну дівчинку Дейзі (героїня Кейт Бланшетт). Події фільму беруть початок з часів Першої світової війни: за сюжетом Баттон народився в 1918 році в день закінчення війни — і тривають до 2005 року. Фільм демонструє риси стилістики магічного реалізму.
Вартість: діє правило одного замовлення у кавярні.

 

Виставки, прогулянки і лекції

8 липня о 18:00 відбудеться семінар на тему «Як медитація допоможе змінити стан свідомості?» у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а).
Медитація може допомогти нам змінити власну свідомість в позитивний бік: стати добрішими, уважнішими до інших, врівноваженішими, вмиротворенішими, щасливішими. Яким чином це відбувається? Про це розкажуть на семінарі.
На занятті дізнаєтеся про основи ведичної філософії, теоретичну інформацію про види та техніки медитації, спільні практики медитації. Також буде сесія питань-відповідей та tea-break. Обов’язкова реєстрація за посиланням. Якщо є запитання, то можна звертатися за телефоном: 067-869-75-72.
Вартість: безкоштовно.

9 липня о 12:00 відбудеться «Мандрівка слідами Меретина і Пінзеля», яка розпочнеться біля Собору святого Юра (площа Святого Юра, 5).
Це благодійна мандрівка, яка має на меті підтримати ініціативу Юрія Федечка та його Благодійного фонду «З янголом на плечі», який займається збором коштів для лікування хворих діток.
Гід Оксана Братун розповість багато цікавого про двох геніальних митців, що творили на наших теренах. А костел у с. Годовиця та скульптури Пінзеля на Соборі Св. Юра та у музеї на Пл. Митній зачарують Вас своєю величчю. Мандрівка відбудетться на автобусі. Реєстраця за телефоном: 067 011 11 05.
Вартість: 300 гривень.
Тривалість: 3 години.


З 13-го червня до 16-го липня у Львівському палаці мистецтв відкрився проект українського сучасного мистецтва Show Promise.
Show Promise («Шоу Обіцянок») через візуальні засоби мистецтва показало львів'янам колізії та надії сучасного світу. Новини всіх країн наповнені тривожними подіями – терор, політичні протистояння, катастрофи та переділ територій – психіка сучасної людини знаходиться під величезним тиском.
«Ми ніби опинилися в незвичайному showroom, в такому собі «залі очікування», де є можливою спроба завершити цю обтяжливу ситуацію плинності теперішнього на користь переходу до постсучасності та одержимості її новою утопією...», –коментують куратори проекту Ігор Абрамович та Олександр Соловйов.
Участь у проекті беруть 34 художники з різних міст України – як класики сучасного мистецтва, так і молоді митці. Більшість показало глядачам нові роботи. На виставці представлять живопис, інсталяцію, фотографію, відео, скульптуру, графіку та перформанс.

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

Фестивалі

9 липня з 14:00 до 22:00 відбудеться фестиваль «Ковчег дружби» (Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького).

Захід покликаний показати львів’янам і гостям міста дари людей з особливими потребами, а також зібрати кошти на функціонування будинку тимчасового підтриманого проживання «Витанія» ГО «Лярш-Ковчег» на наступний 2018 рік.
Під час фестивалю учасники зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах, які будуть цікавими не лише дорослим, але й малечі. Це виготовлення листівок, прикрас з фетру, освоєння петриківського розпису, жестової мови, різноманітних бансів та ще багато цікавого. У всіх майстер-класах будуть залучені люди з розумовою неповносправністю, які також зможуть показати свої таланти в невеличкій театральній виставі. Опісля на всіх чекає вечірня програма – концерт в неймовірно теплій атмосфері.
Весь час на території фестивалю діятимуть ярмарок, безпрограшна лотерея, стіл взаємодопомоги, фотозони. Кожен охочий зможе долучитись до створення великої картини, де зможуть залишати побажання, своє бачення ролі людей з розумовою неповносправністю в житті міста, а також побачити як зображають на картинах світ наші друзі.

Просто неба

У суботу, 8 липня, о 12:00 розпочнеться одноденний дизайн-маркет «OneDayShop» на території спортивно-розважального комплексу «Медик» (вул. Горбачевського, 24).

Цього разу подія святкуватиме свій третій день народження. Тут представлять свої вироби молоді українські виробники. Можна придбати прикраси, дрібнички для дому, білизну, одяг, їжу. Також у межах цього дизайн-маркету відбудуться змагання з брейк-дансу  One Day Champ. А після завершення події організатори очікують усіх на Afterparty OneDayShop.

Вартість: 60 гривень.

 

У суботу, 8 липня, об 11:00 усіх небайдужих запрошують на толоку у Стрийському парку.

Під час толоки будуть рятувати найдавніший ясен парку, а також готувати схили для посадки зеленої травички. Збір волонтерів біля оранжереї. Телефон організатора: 0973654835.
Тривалість: 2 години.

 

А у суботу ввечері, 8 липня о 21:45 у Парку культури та відпочинку покажуть кінострічку «Форрест Гамп» просто неба.

Легендарний фільм на екрані у парку. Форрест Гамп – про цю особу напевно чув кожен. Стрічка отримала 6 премій «Оскар» в тому числі в номінації «Найкращий фільм» ‒ вражаючий результат. Тож стрічка є обов'язковою для перегляду ‒ тим паче, що цим показом ми хочемо привернути увагу до людей з особливими потребами та підтримати фестиваль «Ковчег дружби», що відбудеться у парку 9 липня.
Вартість: безкоштовно.
Тривалість: 2 години 10 хвилин.

 

8 липня з 16:00 Львівський кіноцентр (вул. Володимира Великого, 24) запрошує на вечірку на даху Rooftop vibes.

Rooftop vibes – це не просто вечірка на даху, це можливість знову зустрітись у теплій львівській дружній компанії, віддатись хаусовим ритмам від чудових диск-жокеїв зі Львова та не тільки, зустріти захід сонця та випити смачнючих коктейлів. 
Ми пропонуємо вам не вагаючись приходити та разом з нами відчути всю атмосферу літніх вечірок. Кількість відвідувачів обмежена до 100 осіб.
Line-up: Koval (Львів), Danevich S. (Алушта), Funkflasher (Львів), Fallen fox (Ужгород), Pel'O.
Вартість: 75 гривень (перші 20 осіб), далі – 100 гривень.

 

У неділю, 9 липня з 14:00 до 18:00 у Ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка відбудеться День відкритих дверей (вул. Кирила і Мефодія, 4).

Швидкоплинна краса. Квітка лілійника милує наше око всього один день. Їх часто можна зустріти посеред міста, але в нашому Саду зібрана колекція з 240 сортів. Запрошуємо цієї неділі у Ботсад на вул. Кирила і Мефодія на затишну прогулянку серед оранжевих, жовтих та рожевих барв. Приходьте з найріднішими.

Вартість: безкоштовно.

Ірина Ладика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!