Фестиваль крафтярів, Єврейський вікенд і музика в Ботанічному саду. Куди піти на вихідних у Львові

2690 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на вихідних 9 - 10 вересня.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Майстер-клас із ладування ляльки-мотанки

Коли: 9 вересня (сб), 12:00,

Де: Вул. Садова, 25,

Скільки: 300 грн (у вартість входять всі необхідні матеріали).

Рожаниця – словянське жіноче божество, супутниця Бога Рода. Уособлює жіноче начало і велике таїнство народження. Символізує достаток, урожай та чисту творчу енергію. Наші предки святкували день Рожаниць – 8 вересня. Під час практики: навчитесь або вдосконалите свої навики у виготовленні ляльки-мотанки, закладете благі наміри, бажання для їх якнайшвидшої реалізації; проведете час в приємному колі берегинь; як бонус  ви матимете змогу взяти участь у створенні великої ляльки-Рожаниці як символу жіночого щастя та здоровя всіх берегинь нашого народу. Участь за попереднім записом.  тел. 0672852896 Ведана (ведичний психолог, лялькотерапевт, парапсихолог, духовний цілитель).

Єврейський вікенд у Львові

Коли: 9 та 10 вересня

Де: захід присвячений взаємовпливу української та єврейської культур, складатиметься з лекцій, МК, екскурсій, концертів. Програма дводенна, щодня 5-6 заходів. Зареєструвавшись, ви отримаєте інформацію про місце проведення

У суботу та неділю, 9-10 вересня, разом із відвідувачами організатори відкриватимуть взаємовпливи української та єврейської культур. 

«Ми презентуємо неймовірний календар на 5784 (2023-2024) рік. Поговоримо про єврейську спільноту у просторі Львова. Дізнаємося, як українська впливає на інші мови та зможемо створити написи на їдиш. А ще презентуємо переклади молитов українською мовою», – розповідають організатори.

Реєстрація тут.

 

Моновистава «Вибач, що я досі не виріс» 18+

Коли: 9 вересня, 18:00,

Де: Палац культури ім. Гната Хоткевича, вул. Кушевича, 1,

Скільки: 150 грн.

Цьогоріч Народний театр сатири «Під мостом» буде частиною найбільшого в Україні Міжнародного театрального фестивалю – «Мельпомена Таврії». Моновистава «Вибач, що я досі не виріс» це історія про молодого музиканта Марка, який росте під тиском надмірної опіки матері та у тіні геніальної молодшої сестри. Чи вдасться йому взяти відповідальність за власне життя, незважаючи ні на що? Режисерка: Марта Горохов'янко Драматургиня: Анастасія Іванес Акторка: Віра Градюк. Минулого року фестиваль «Мельпомена Таврії» не зміг відбутися у Херсоні через окупацію. Цього разу гасло фестивалю – «Ми вдома», тому що він повернувся до рідного міста. 

Футбольне шоу «Нульовий тайм»

Коли: 9 вересня, збір о 16:30, старт о 17:00,

Де: «Довгі бурхливі оплески», проїзд Крива липа (вхід з вул. Січових Стрільців, 3),

Скільки: будь-яка купюра.

Імпровізаційно-розважальне шоу на футбольну тематику. Коміки обговорюватимуть футбольні теми, футбольні матчі, футбольних гравців і всяке різне футбольне, і багато про це жартуватимуть. На сцені: Андрій Озарків, Степан Вікоброда + гість зі сфери футболу.

Концерт класичної музики на галявині у Ботанічному саду

Коли: 9 вересня (сб), 17:00 відкриття дверей,

Де: Вул. Черемшини, 44,

Скільки: Від 280 грн.

Вперше, після багаторічної перерви є унікальна нагода відвідати найбільший Ботанічний сад міста не лише на прогулянку, а на атмосферний концерт під відкритим небом. На центральній галявині перед оранжереєю розташується струнний оркестр, під керівництвом диригентки Ірина Вакуліної. Спеціальний репертуар натхненний Днем незалежності України: українські композитори, чиїми творами ми захоплюємось та пишаємось – М.Скорика, М.Колеси, Б.Лятошинського, а також перлини світової класики. Формат події передбачає як класичні місця у зручному партері так і пікнік-формат на галявині з власними пледами. 

Гра в «Мафію» 

Коли: 9-10 вересня (сб-нд), 15:00,

Де: Secret place,

Скільки: 400 грн (для новачків 350 грн).

Під час захоплюючої гри «Мафія» зможете стати героєм кримінального світу чи ж впертим детективом. Будуть знайомства з новими друзями та приємна атмосфера, емоції, які залишаться в пам'яті надовго. Якщо ви приводите друга, який вперше гратиме – вам безкоштовно. Реєстрація обов'язкова за номером +380932600445. Місця обмежені.

Jazz & Dance на даху

Коли: 10 вересня, 18:00,

Де: Тераса !FESTrepublic Львів, вул. Старознесенська, 24-26,

Скільки: від 250 грн.

Jazz & Dance на даху – це мандрівка у часі, що надихне, зарядить позитивними емоціями та залишить море яскравих спогадів. Виступатимуть Big Swing Band – справжні майстри джазу, що перенесуть у серце мелодій та ритмів того часу. Цей джазовий оркестр виконає найкращі хіти епохи.

Класика в саду. «Від Вівальді до Маккартні»

Коли: 10 вересня, 19:00,

Де: Митрополичі сади (Сад собору Святого Юра) Львів, площа Святого Юра,

Скільки: від 390 грн.

У цей вечір камерний оркестр «Віртуози Львова» зіграє особливу програму «Від Вівальді до Маккартні». Це світові шедеври класичної музики Моцарта, П’яццолли, Вівальді, Брамса, Шуберта, Штрауса, романтичні серенади, музика вічно закоханих The Beatles та саундреки з улюблених фільмів про кохання.

Вистава «Сад божественних пісень. Сковорода»

Коли: 10 вересня, 18:00,

Де: Театральний центр «Слово і голос», вул. Городоцька, 38,

Скільки: від 250 грн.

Ця вистава присвячена 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Це дорога до Сковороди та художнє дослідження якості, яка вже перемагає війну і закладає основу нової України.

Гурт KAZKA на фестивалі українських крафтярів Local Farmer Fest

Коли: 10 вересня (нд), 19:00,

Де: Парк культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького,

Скільки: Вхід вільний.

У рамках фестивалю буде близько 100 крафтових виробників з різних куточків України; смачна вулична їжа від улюблених львівських закладів; маркет брендів та ремісників; пізнавальні лекції на гастрономічну тематику; улюблене кіно просто неба; розважальна зона для малечі. Фестиваль Local Farmer Fest 2023 проходить за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Час роботи фестивалю: 9-10 вересня, 12:00-21:00.

 

Підготувала Юлія Кметик

Фото зі сторінок подій у соцмережах

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!