Екскурсія підземеллям та колискова для солдата. Куди піти у Львові на вихідні

1552 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на вихідних 14-15 січня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Лекція з майстер-класом «Історія різдвяної листівки» 

Коли: 14 січня о 12:00

Де: Палац Потоцьких, вул. Коперника, 15

Скільки: 100-180 грн

Лекція з майстер-класом «Історія різдвяної листівки» відбудеться у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких. Не так давно обов'язковим атрибутом свят була вітальна листівка. Зроблені власноруч або ж на замовлення у друкарні листівки містили вітальні повідомлення й вважалися проявом уваги до найрідніших. Запрошують дітей молодшого шкільного віку (6–11 років)  на лекцію з майстер-класом «Історія різдвяної листівки», під час якої вони дізнаються про історію появи листівок, їх види та особливості декорування й зможуть власноруч створити неповторну різдвяну поштівку. 

Вистава «Святкові сни»

Коли: 14-15 січня о 12:00 і о 14:00

Де: Львівський академічний обласний театр ляльок

Скільки: 60-120 грн

У Львівському академічному обласному театрі ляльок відбудеться вистава “Святкові сни” для сімейного перегляду. Наші герої - братик Святко і сестричка Дзвінка. Напередодні свята вони особливо схвильовано чекають у своїх ліжечках на дива та подарунки. Але натомість - бачать промінь світла і вирушають за ним. Так починається дивовижна подорож, сповнена пригод та випробувань. Там є місце сміливості, відвазі, любові та мудрості. Але ця довга дорога зовсім не марна. За свої вчинки діти отримають не просто подарунки, а те, що назавжди залишиться в їхньому серці.

Колискова для солдата

Коли: 15 січня о 15:00

Де: Дзеркальна зала Львівської національної опери

Скільки: 150-350 грн

Культурний фронт України сьогодні захищає не лише український культурний простір, але підтримує всіх, хто боронить нашу країну від рук росії. Тому Львівська національна опера в співпраці з БФ «ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ» проводить низку благодійних заходів, першим з яких є концерт «Колискова для Солдата». 

Концерт Іллі Найди «Колядуємо разом»

Коли: 14 січня о 17:00

Де: Центр Довженка, пр-т Червоної Калини, 81

Скільки: 420 грн

Якщо ви вже втомились від іноземних пісень про Різдво та Новий рік, варто сходити на справжній український концерт молодого співака Іллі Найди «Колядуємо разом». Збираємось разом, співаємо разом та насолоджуємося справжнім українським Різдвом. Тривалість події — 120 хвилин.

Концерт «Різдвяний Штраус»

Коли: 14 січня о 17:00

Де: Львівська національна опера

Скільки: 300-1000 грн

14 січня на майданчику Театру опери та балету відбудеться “Штраус-бал” у Львові. У програмі балу-концерту обрані танцювальні твори Йоганна Штрауса та його синів: вальси, польки та увертюри до оперет. За всіх часів ця чудова музика супроводжувала святкові гала-концерти та вишукані бали світського товариства. Для вас цими днями дають концерти чудові солісти Львівської національної опери у супроводі артистів балету та оркестру театру.

Мандрівка підземеллями середньовічного Львова

Коли: 13-17 січня о 10:00

Де: Львівський музей історії релігії, Музейна Площа, 1

Скільки: 30-500 грн

Львів - відомий центр історії і культури України, у якому традиційно мешкали представники різних народів та віросповідань. Але не всі знають про старовинні підвали Львова, які закладено тут ще за часів князя Льва Даниловича, коли будувався його княжий двір. Під час екскурсії ви можете дізнатись про князівську в'язницю, побут монахів, їхні історії та святині. А також романтичну історію Чорної княжни Гальшки Острозької та безліч інших таємниць. Адже у цих товстих стінах можуть бути сховки зі скарбами та таємні ходи. Підземелля Львова відкрили дослідникам тільки частину своїх загадок.

Різдвяна зірка

Коли: 14 січня о 12:00, 15 січня о 13:00, 15:00

Де: Театр «І люди, і ляльки» (вул. Фредра, 6)

Скільки: 120 грн

Свято Різдва Христового давно вже стало звичною щорічною подією у нашому житті і тому люди все більше стають забувати чим дійсно є справжнє Різдво і у чому полягає його таєнство. Але маленький Ангелик, головний герой цієї історії, зуміє повернути людям свято, довівши, що завдяки нашим добрим вчинкам і живе в серцях людей Дух Різдва. 

Олена Шумик

Фото: Твоє місто / Іван Станіславський

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!