Куди поїхати зі Львова на вихідні

2193 0
Неподалік Львова є чимало цікавих локацій. Сьогодні Тvoemisto.tv підготувало п'ять місць, які варто відвідати.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Ведмежий притулок «Домажир»

У березні розпочав новий туристичний сезон. У притулку проживає 28 ведмедів, яких врятували із поганих місць проживання, таких як мисливські притравлювальні станції, готелі, ресторани, цирки та приватні звіринці.

Притулок працює з середи по суботу, з 09:00-18:00. Відвідування відбувається тільки у супроводі екскурсовода за обов’язковим попереднім записом. Він розташований у селі Жорниська, вул. Ведмежий край,1. Забронювати відвідування притулку можна за номером – 067 509 30 58. 

Вартість квитків: дорослі – 200 гривень, діти від 6 до 16 років і студенти – 120 грн.

Фортеця Тустань

Фортеця, яка немає аналогів, за способом будівництва у цілому світі, а також одне з семи чудес України – розташована на Львівщині. 

В селі Урич розташований музей історії міста-фортеці Тустань. У експозиції музею представлені фрагменти дерева (гонти, драниці, тиблі, клини тощо), шкіри та скла. Є чимало фрагментів кераміки, яку датують ІХ-XVII ст., кахлів ХV-XVI ст. Унікальні експонати: дерев'яна посудина Х ст., хрестик-енколпіон, озброєння тустанських воїнів.

Вхід на територію наскельної фортеці «Тустань» та до Музею історії Тустані (комплексний квиток): дорослі – 120 грн., студенти/школярі/пенсіонери – 60 грн. До водоспаду Кам'янка: загальний, пенсійний, студентський – 30 грн, школярі – 15 грн.

Розташування: село Урич, Сколівського району Львівської області. 

Окрім цього в можна відвідати дерев’яну церкву 1911 року, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Бананова ферма

Всього за 10 кілометрів від Львова, у селі Липники Пустомитівського району, є бананова ферма. Проте тут ростуть не тільки банани, а й кавові дерева, кумквати, інжир, цитрусові та навіть папая.  Вхід на бананову ферму складає 150 грн. для дорослих і 100 грн. для дітей. У ціну квитка включена дегустація крафтових лікерів для дорослих. Детальніше про бананову ферму читайте тут.

Ферма равликів Tante Snails

Ферма Tante snails розташована у с. Яблунівка і працює щодня, крім понеділка, з 12:00 до 20:00. Вхід безкоштовний. На фермі вирощують виноградних равликів породи Helix Аspersa Muller. Також відвідувачі можуть придбати і скуштувати равликів. 

Сироварня «Гарбузовий рай»

Сироварня «Гарбузовий рай» розташована у с. Мильчиці на вул. Шкільна, 21. На базі проводять майстер-класи для професійних сироварів та початківців. Також бажаючі можуть виготовити свій сир власноруч.

Зокрема, для відвідувачів проводять екскурсію виробництвом, розказують  як дозріває сир і що таке афінаж і показують визрівальну кімнату. Для гостей проводять дегустацію сирів власного виробництва Тривалість – до 60 хвилин. Вартість: дорослі – 150 грн, діти до 5 років – безкоштовно. Лише за попереднім записом.

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!