Куди у Львові віддати теплі речі та чого приносити не треба

3406 0
Найбільше благодійні організації потребують чоловічого взуття.

Львівʼян просять приносити теплі речі для тих, хто потребує. Найбільше бракує чоловічого взуття. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіли у спільноті «Емаус Оселя».

«Нам дуже треба теплий чоловічий одяг та взуття будь-якого розміру», – кажуть  в організації.

Речі просять приносити в контейнери, адреси яких можна переглянути за посиланням

Потрібен теплий одяг також у Храмі Положення Пояса Пресвятої Богородиці, що на вулиці Головатого, 7. 

«Але просимо звернути увагу на якість одягу. Якщо люди хочуть просто вичистити свої шафи, тоді не варто нести», – наголошує отець Назар, який займається у церкві допомогою потребуючим.

Він каже, що часто одяг є надто поношеним, з дірками і непридатний для використання. Відтак організаціям, які приймають речі, доводиться потім витрачати час на сортування та утилізацію неліквіду.

Натомість у Благодійному фонді Анни-Марії кажуть, що одягу є вдосталь. Проте тут радо приймуть тепле взуття. Засновниця фонду Христина каже, що окрім того, є потреба й у інших побутових речах. Наприклад, дуже потрібні рушники та постелі. Приносити їх можна на вул. Сластіона 2, що на Левандівці.

Читайте також: Львів'янам бракує рук для плетіння маскувальних сіток військовим. Як долучитися 

Тим часом у Львівській міській раді нещодавно попередили львівʼян, що непридатний одяг та взуття варто викидати у контейнери для змішаних відходів, а не у ті, які розставили благодійні організації.

«Кожного тижня спільнота взаємодопомоги «Емаус-Оселя» збирає близько 25 тонн вживаного одягу, взуття, книжок, іграшок, галантереї, техніки, тощо. Приблизно 70% зібраного «Оселя» передає потребуючим людям, 15% здає на сировину (макулатура, метал, поліетилен, бавовна), а 15% - це одяг і речі непридатні для повторного використання - поламані іграшки, розірваний брудний одяг, знищене розпароване взуття. Відтак наші перевізники змушені додатково приїжджати і вивозити ці відходи. А це тонни речей щомісяця», – йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих українців, які збирають необхідне для потреб військових.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!