У Львові забиратимуть покинуті автомобілі з вулиць міста. Як і куди

8932 0
Якщо власник автомобіля відгукнеться, то зможе його забрати.

У Львові хочуть забрати усі покинуті, безхазяйні автівки із вулиць міста. Для цього у кожному районі планують облаштувати відповідні штрафмайданчики. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив очільник транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич.

За словами депутата ЛМР, необхідно зробити в кожному районі як мінімум один такий «відстійник» або ж штрафмайданчик. Коли вже машини будуть там, поліція буде сповіщати усіма можливими каналами власників цих автомобілів. Тоді, якщо власник відгукнеться, він зможе його забрати. Оцей час автомобіль перебуватиме у «відстійнику», щоб вона не порушувала благоустрою. 

«Місце ще напрацьовують. У мене план дій є, і розуміння як це зробити в межах чинного законодавства, не порушуючи прав людини. Єдине, нам зараз потрібно напрацювати ухвали, зміни до благоустрою, ті всі речі, щоб в майбутньому воно все правильно працювало. Так, це все займе трохи часу. Але є варіант, як це зробити правильно»– зазначив він.

За його словами, не один рік львів’яни висловлюють своє обурення та занепокоєння щодо покинутих, безхазяйних транспортних засобів. Автомобілі, які тривалий час залишаються на вулицях, у дворах та парковках створюють низку проблем. Зокрема, погіршують зовнішній вигляд міста, створюючи враження занедбаності та безладдя. Також вони створюють додактові перешкоди для пішоходів та водіїв, стають об’єктами вандалізму та сприяють утворенню несанкціонованих смітників, займають цінні місця для паркування. 

Читайте також: У Львові планують забрати покинуті автівки з вулиць міста

«Якщо машина дійсно вже довго стоїть, вже прогнила навіть, то ми маємо право забрати її з вулиці. Вони будуть у «відстійниках», і власникам про це повідомлять. Вже подальші дії можуть бути різними. Є в законі навіть можливість реалізовувати ці автомобілі через аукціон. Такі варіанти є, але ніхто не буде цього безпідставно робити. Якщо чийсь автомобіль заберуть, його сповістять одразу ж»– пояснив депутат.

Нагадаємо, що у Верховній Раді запропонували посилити покарання за керування автомобілем у нетверезому стані. Транспортні засоби можуть конфіскувати для потреб ЗСУ. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!