Куди у Львові звертатись за біометричним паспортом? Адреса

18045 4
З 1 січня в Україні розпочинається оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. Про це tvoemisto.tv повідомили у Державній міграційній службі.
фото: visnyk.poltava.ua

фото: visnyk.poltava.ua

Як зазначається, біометричний паспорт виглядатиме майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка вказуватиме на присутність цього чіпа.
 
 
"На чіп записуватиметься інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис, та відбитки вказівних пальців рук", - повідомляє прес-служба відомства.
 

Як зазначається, для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися виключно до підрозділу міграційної служби, де під час оформлення заяви буде здійснено фотографування та сканування відбитків пальців рук.

Жодна особа або організація, окрім міграційної служби, оформити біометричний паспорт не зможе, наголошує міграційна служба.

Як інформувало tvoemisto.tv, з 1 січня у Львові буде стояти лише термінал для видачі біометричних паспортів у Головному управлінні державної міграційної служби на вул. Руданського, 3. В інших районах такі термінали мають з’являться до кінця січня наступного року.

Щоб отримати документ, треба буде пред'явити внутрішній паспорт громадянина України, сфотографуватися, залишити відбитки вказівних пальців та поставити підпис на електронному планшеті. Ці дані заноситимуть на вмонтований електронний чіп.

 

Друкуватиме паспорти поліграфкомбінат «Україна» упродовж 20 днів (518 грн). Передбачений і прискорений режим – за тиждень. Коштуватиме такий паспорт 775 гривень. Електронну систему, на основі якої здійснюватиметься оформлення документів, обслуговуватиме Державне підприємство «Українські спеціальні системи», отже весь процес оформлення буде повністю контролюватися державою.

 

Усі закордонні паспорти, видані до нового року залишаться чинними, і змінювати їх на біометричні не обов’язково. Крім того, від внесення відбитків пальців і електронного чіпа можна буде відмовитись та оформити звичайний паспорт. Він коштуватиме дешевше – 461 гривню.

 


Читайте також:
16 Червня, 2015 17:55
Ігор Центр візової підтримки "Гарант"
допоможемо Вам отримати шенген-візу. Польща ,чехія ,Словаччина та інші напрямки. Телефонуйте до нас 067 787 50 71
16 Червня, 2015 17:55
Ігор Центр візової підтримки "Гарант"
допоможемо Вам отримати шенген-візу. Польща ,чехія ,Словаччина та інші напрямки. Телефонуйте до нас 067 787 50 71
31 Грудня, 2014 16:06
ТМ Термінал наразі є тільки на Руданського, в матеріалі про це написано
31 Грудня, 2014 15:56
а Так де ж адреси?
Було б добре розкрити тему дитячих паспортів. А то процес оформлення взагалі не зрозумілий.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!