На правах реклами

Сучасна кухня: як покращити дизайн і зробити його оригінальним

4190 0
Однією з найважливіших частин будинку, що відіграє визначальну роль у формуванні настрою і створенні затишку, є кухня. Сьогодні це не тільки місце для приготування страв, а й простір для самовираження та зібрання сім’ї. Саме тому дизайн кухні впливає на атмосферу оселі та її мешканців.

Життя сучасної людини характеризується динамічністю та постійним прагненням до гармонії в усіх сферах, тому облаштування житлового простору є надзвичайно важливим. Адже комфортний побут – запорука збалансованого емоційного та психологічного стану всієї родини.

Як зробити дизайн кухні цікавішим

Існує безліч способів, які дозволяють покращити дизайн кухні та зробити його цікавим та непересічним. Починаючи від комбінування стилів, закінчуючи функціональними дрібничками. Розглянемо кілька варіантів, що зроблять дизайн вашої кухні оригінальним:

Навісний стелаж

Один із найцікавіших способів зробити кухню ексклюзивною – використовувати металеві навісні стелажі як додаткові аксесуари до кухонної гарнітури. Метал в поєднанні з деревом чи склом створює неповторний стиль та додає примітності інтер'єру. Конструкція кріпиться до верхніх модулів кухні та відмінно підходить до мінімалістичного дизайну.

Такий стелаж слугуватиме не лише місцем для зберігання кухонного обладнання, але і стане витонченим акцентом, який додає унікальності.

Фасади-вітрини

Трендове рішення в кухонному дизайні – фасади з вітринами. Особливо цікаво виглядають із LED- підсвіткою та наповнюють кімнату сяйвом. Фасади із прозорими дверцятами або без них – елегантний спосіб підкреслити ваш смак та додати легкості інтер'єру. Скляні дверцята дозволяють продемонструвати колекцію посуду, створюючи порядок та організованість. 

Зазвичай фасади-вітрини використовують для верхнього ряду шафок, але бувають і виключення. Гартоване скло можна затемнити або прикрасити вишуканим принтом.

Відкриті полиці

Тренд на відкритістає все більш популярним для невеликих кухонних кімнат. Вони надають кухні легкості та доступності, а також дозволяють вам експериментувати з декором. На відкритих полицях можна розміщувати яскравий посуд, рослини, книги чи навіть картини, тим самим перетворюючи простір на своєрідну галерею.

Фасади з фрезеруванням

Лаконічні фрезеровані фасади кухонної гарнітури – це ексклюзивний спосіб додати індивідуальності вашому простору. Головна вимога – прості геометричні форми, без надмірної пишності, що останні роки стала антитрендом. Тут діє правило «чим простіше – тим краще». Не варто замовляти кухню із надмірним декоруванням, адже це здешевить ваш інтер’єр.

Підсумуємо

Дизайн кухні – це креативний процес, який відкриває перед вами безмежні можливості для самовираження та створення унікального простору. І тут можливо все: від мінімалізму та простоти до ексклюзивності та розкоші – вибір обмежується лише вашою уявою. У будь-якому випадку, важливо слідувати власному смаку та відчуттям стилю, щоб кожен момент, проведений на кухні, став для вас винятковим.

Дизайн кухні не тільки надає приміщенню естетичний вигляд, але і визначає атмосферу будинку. Нехай ваша кухня стане улюбленим комфортним куточком для всієї родини!

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!