Кулеба припустив, що окупанти можуть поновити масштабний наступ на Україну у січні-лютому

1127 0
Водночас глава МЗС запевнив, що Україна робить все, щоб зірвати ці плани.
Глава МЗС України Дмитро Кулеба

Глава МЗС України Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба припустив, що російські війська можуть спробувати поновити масштабний наступ на Україну у січні-лютому 2023 року.

Джерело: УП з посиланням на голову МЗС України

«Я думаю, що російська здатність здійснювати великий наступ, можливо, буде відновлена десь наприкінці січня-лютого – але це те, що вони намагаються зробити і чому ми намагаємося запобігти. Тобто я не кажу, що це точно відбудеться. Але в найкращому випадку, враховуючи мобілізацію, призов, який вони оголосили, підготовку нових призовників та пересування їхніх важких озброєнь по країні – вони однозначно зберігають надії на те, що вони зможуть пробити нашу оборону і просунутися глибше в Україну», – каже він.

Читайте також: У росії можливий тіньовий державний переворот

Кулеба запевнив, що Україна робить все, щоб зірвати ці плани. Він вірить, що росіянам це не вдасться. Міністр також сказав, що Україна старається завершити війну якомога швидше – але не відомо, коли вона закінчиться, хоча було б чудово, аби це сталося влітку наступного року.

Нагадаємо, що 21 вересня путін оголосив часткову мобілізацію, у межах якої планували призвати 300 тисяч осіб. Заходи мобілізації населення на війну проти України у росії не припиняли, казав керівник ГУР Кирило Буданов, однак, за його словами, масштабна хвиля розпочнеться орієнтовно через місяць.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!