Кулеба вважає реальним повний блекаут в Україні

1601 0
Українська влада не очікує масового виїзду жителів у зв'язку зі складними умовами.
фото DR

фото DR

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає можливим повний блекаут у країні через російські ракетні удари по її енергетичній інфраструктурі. 

Джерело: інтерв'ю ARD, НВ

Читайте також: Українці по-новому платитимуть за електрику через відключення. Роз’яснення

За словами глави МЗС, сценарій, за якого країна стикнеться з повним відключенням електрики, є цілком «реалістичним». Водночас він не думає, що це призведе до масового виїзду українців з країни, а скоріше вони намагатимуться перебратися до сільської місцевості, де є можливість опалювати житло дровами. Кулеба додав, що, не зумівши досягти успіху на полі бою, рф розпочала терористичні атаки на енергетичну інфраструктуру України, намагаючись змусити її до переговорів.

Зазначимо, останнього масованого удару російські війська завдали по Україні 5 грудня. Сили ППО збили близько 60 з понад 70 ракет. Унаслідок атаки загинули чотири людини, а в багатьох областях України ввели аварійні відключення світла. Станом на сьогодні енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії, саме тому є графіки відключень. Найбільше – у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській, Хмельницькій областях і в Києві.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!