Київ

Київ підготував проєкт бюджету на наступний рік

541 0
За словами мера, Київ продовжить виділяти кошти на потреби військових попри відсутність військового ПДФО

Київ підготував проєкт бюджету столиці на наступний рік. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, при тому, що парламент забрав у місцевих бюджетів військовий ПДФО, Київ продовжить підтримувати наших захисників.

«При тому, що парламент фактично позбавив столицю та інші міста й селища можливості допомагати ЗСУ, забравши військовий ПДФО, Київ продовжить, як зможе, підтримувати наших захисників. Зазначу, що всі громади й так сплачували в Держбюджет 40% ПДФО, а столиця — 60%. Тепер же у громад заберуть ще більше коштів. Про які навряд чи побачимо детальні звіти від центральної влади — куди саме вони пішли. Але ми продовжимо, в умовах обмежених можливостей допомагати ЗСУ, військовим підрозділам, які до нас звертаються», — зазначив він.

За його словами, у 2024 році столиця спрямує ще мільярд гривень за програмою «Захисник Києва» на підтримку наших воїнів. А також – продовжить залучати допомогу від наших партнерів, щоб передавати на фронт найнеобхідніше.

Нагадаємо, Парламент ухвалив проєкт бюджету на 2024-й рік, який передбачає перерозподіл ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Ці кошти мають спрямувати на виробництво дронів та озброєння.

Водночас у Верховній раді зареєстрували шість проєктів постанов про скасування рішення щодо ухвалення закону про перерозподіл ПДФО. Цим депутати заблокували підписання ухваленого закону, адже згідно з регламентом ВР, до розгляду цих проєктів постанов у сесійній залі голова Верховної ради не зможе підписати документ і передати його на підпис президентові.

Цього року Київ спрямував на потреби ЗСУ понад 6,2 мільярда гривень. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!