Київ

Київ повернувся до рейтингу найкомфортніших міст світу

945 0
Минулого року місто не враховувалося у рейтингу через війну.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Київ повернувся до рейтингу найкомфортніших міст світу за Global Liveability Index від британського видання The Economist

У 2023 році Київ посів 165 місце зі 173 позицій. Такий низький показник головним чином пов'язаний із руйнуваннями інфраструктури, спричиненими російським вторгненням.

Перше місце у рейтингу залишилось за Віднем, як і торік. Австрійська столиця отримала найкращі оцінки за всіма категоріями, такими як система охорони здоров'я, культура, освіта, інфраструктура та стабільність.

Друге місце посів Копенгаген, а третє і четверте – австралійські міста Мельбурн і Сідней.

Міста Західної Європи загалом показали гірший результат у порівнянні з минулим роком через робітничі страйки та громадські заворушення, які підірвали їх стабільність, зауважили укладачі рейтингу.

У рейтингу також залишаються на останніх місцях Дамаск (Сирія) і Триполі (Лівія), а також Київ, який опинився на аналогічній позиції, як у 2017 році. Проте два роки тому Київ входив у п'ятірку міст, які демонстрували найбільший розвиток протягом п'яти років.

Рейтинг найбільш комфортних міст (придатних для життя) складає Economist Intelligence Unit (EIU) – аналітичний підрозділ британського журналу The Economist. Під час складання рейтингу міста оцінюють за різними показниками (система охорони здоровʼя, культура, освіта, інфраструктура, стабільність).

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!